15. 6. 2022, 12:22

Program za urejanje fotografij Photoshop bo kmalu dostopen brezplačno

Profimedia

Ste si tudi vi vedno želeli preizkusiti znameniti Photoshop, pa se vam je plačevati več deset evrov mesečno zdelo predrago? 

Ameriški računalniški gigant Adobe je začel preizkušati brezplačno različico priljubljenega programa za urejanje fotografij Photoshop, ki bo kmalu na voljo na svetovnem spletu, ter si s tem zagotoviti, da bi se z aplikacijo seznanilo več uporabikov. 

Profimedia

Brezplačna različica bo na voljo povsod

Spletna različica Photoshopa je trenutno na voljo le uporabnikom v Kanadi, ki lahko do nje dostopajo z brezplačnim Adobovim uporabniškim računom. Nameravajo pa jo ponuditi tudi uporabnikom v drugih državah, čeprav še ni povsem jasno, kdaj se bo to zgodilo. Pri podjetju sicer načrtujejo, da bodo nekatere funkcije sčasoma izključili in bodo na voljo le naročnikom plačljive različice.

Predstavniki podjetja Adobe pravijo, da želijo priljubljeni program za urejanje fotografij ljudem narediti bolj dostopen.

Računajo, da bodo uporabniki program kasneje kupili

Poenostavljeno spletno različico Photoshopa je Adobe prvič predstavil lani oktobra in jo do danes večkrat posodobili. Adobe tega koraka sicer ni storil iz plemenitih vzgibov, saj želijo s tem predvsem pridobiti nove uporabnike, ki bodo morda program kasneje kupili, da bi lahko uporabljali vsa njegova orodja, ki zastonjkarskim spletnim uporabnikom ne bodo na voljo.

Profimedia

Polna različica programa Photoshop sicer ni ravno poceni, zanjo je treba prek Adobejevega Creative Clouda mesečno odšteti dobrih 24 evrov, če izberemo letno naročnino, medtem ko je mesečna še za približno 12 evrov dražja, poroča spletni portal Siol.

Novo na Metroplay: "Te volitve bodo res prelomne" | N1 podkast s Suzano Lovec