P.M. | 27. 3. 2023, 22:27

Človeška neumnost nima meje: poglejte, kaj si je privoščil turist v Benetkah (VIDEO)

Profimedia

Tamkajšnje oblasti pravijo, da bo zaradi svoje skrajne nesramnosti pristal za zapahi. 

Italijanske oblasti so na lovu za moškim, domnevno turistom, ki je pred dnevi s kulturno zaščitene štirinadstropne stavbe v Benetkah skočil v kanal. Moški je nekako vstopil v stanovanjsko hišo in se povzpel na njeno streho. Očitno je imel sodelavca, ki je celoten dogodek tudi posnel in ga delil na družbenih omrežjih.

Beneški župan Luigi Brugnaro je na Twitterju zapisal, da si "idiot" za svoj neokusni incident in početje zasluži "certifikat za neumnost in veliko brc". 

Brugnaro je ob tem tudi dejal, da bosta skakalec in njegov snemalec aretirana. Ne le, da je turist ogrozil svoje življenje, ampak je tudi nezakonito vstopil v stanovanjsko hišo.

Profimedia

Mesto na vodi naj bi sicer že v kratkem od številnih turistov zahtevalo, da obisk starega dela mesta rezervirajo vnaprej. Za vstop bodo morali dnevni obiskovalci odšteti do 10 evrov. Ukrep je bil sprejet že lani, v veljavo pa naj bi stopil januarja letos, a je bila njegova izvedba prestavljena. Župan Brugnaro je spremembe v turistični strategiji Benetk opisal kot "pravo pot naprej" za upravljanje mestnega turizma. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord