R.S. | 8. 2. 2023, 15:52

Saj ni res, pa je: Jill Biden in mož Kamale Harris sta se poljubila na usta (VIDEO)

Profimedia

Poljub je vzbudil mnogo pozornosti, zgodil pa se je v kongresu, na očeh vseh. 

Jill Biden, soproga ameriškega predsednika Joeja Bidna, je v kongresu na usta poljubila Douglasa Emhoffa, moža Kamale Harris. Posnetek je kmalu postal spletna senzacija, uporabniki družbenih omrežjih pa so bili ogorčeni. "Je Jill Biden pravkar na usta poljubila moža Kamale Harris?" je le eden izmed komentarjev na Twitterju. 

Ni se pustil motiti

Poljub soproge in Emhoffa pa očitno ni zmotil ameriškega predsednika, ki je v sinočnjem govoru o položaju v državi pozval republikansko opozicijo v kongresu k sodelovanju za obnovo in razcvet države. Biden je bil odločen, glasen in šaljiv, republikance pa pripeljal do tega, da so glasno zanikali naklep o zmanjšanju pokojninskih ugodnosti, poroča STA. 

Ameriški politični analitiki so se strinjali, da je šlo za enega najbolj interaktivnih govorov o položaju v državi v zgodovini ZDA. Tako kot pred leti Baracka Obamo, so republikanci Bidna glasno zmerjali z lažnivcem in predsednik predstavniškega doma Kevin McCarthy je moral kolegom nakazovati, naj se umirijo.

Biden se je na nemire odzval z nasmehom in improvizacijo. Le ko so kričali, da je kriv za 70.000 mrtvih na leto zaradi mamila fentanil in da ni zavaroval meje, je šel hitro dalje. Večino govora je namenil gospodarskim temam in se pohvalil, da se v času njegovega mandata v ZDA vračajo industrijska delovna mesta, za katera je veljalo prepričanje, da so za vedno šla v tujino.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol