R. K. | 14. 11. 2023, 07:00

Proizvajalec priljubljenih kock se je na poseben način poklonil enemu najbolj priljubljenih družinskih filmov vseh časov

Macaulay Culkin v klasičnem božičnem filmu Sam doma iz leta 1990.

Profimedia

Pred letošnjimi prazniki na police trgovin prihaja novost, ki bo najbolj navdušila predvsem mlade po srcu.

Dansko podjetje Lego, ki z znamenitimi kockami že desetletja navdušuje staro in mlado, pred letošnjimi božičnimi prazniki napoveduje prav poseben set kock, s katerim se bodo poklonili enemu najbolj priljubljenih božičnih filmov zadnjih desetletij - družinski komediji Sam doma, v kateri je leta 1990 blestel ameriški igralec Macaulay Culkin.

Številne pasti za zloglasna vlomilca

Proizvajalec napoveduje, da bodo lahko navdušenci z novim setom kock zgradili božično okrašeno hišo McCallisterjevih, ravno tako pa tudi kombi nesrečnih vlomilcev Harryja in Marva. S kockami bo mogoče v Legovem slogu poustvariti številne humorne prizore, ki jih poznamo iz klasičnega filma. Stene hiše bo mogoče odpreti, zaradi česar bo dobro vidna vsaka podrobnost, vključno s pastmi, ki jih je vlomilcema pripravil mladoletni Kevin.

"Pripravi hranljivo večerjo s sirovimi makaroni, zanihaj pločevinke z barvami proti Harryju in Marvu, z ziplajnom pomagaj Kevinu do hišice na drevesu in še veliko več!" novost oglašujejo pri Legu. 

Namenjene bodo odraslim

Set bo vseboval 3957 kock, hiša McCallisterjev iz filma Sam doma pa bo dodelana do najmanjše podrobnosti. Vključenih bo pet figur, in sicer Kevin McCallister, Kate McAllister, Harry, Marv in 'starec' Marley. Hišo bo za lažji dostop mogoče odpreti, imela pa bo tudi številne zabavne funkcije in prepoznavne podrobnosti, ki bodo takoj spomnile na številne smešne prizore iz filma.

Zloglasna vlomilca v brezčasni božični klasiki sta upodobila Daniel Stern in Joe Pesci.

Zloglasna vlomilca v brezčasni božični klasiki sta upodobila Daniel Stern in Joe Pesci.

Profimedia

Sestavljanje kock bo postopoma sledilo zapletom, kakor si sledijo v filmu, obljubljajo pri Legu. Dodana bodo tudi navodila, ki bodo izkušnjo sestavljanja vodila po korakih. Hiša bo visoka 27 centimetrov, široka 34 centimetrov, v dolžino pa bo merila 37 centimetrov. Kocke bodo namenjene odrasilm, saj je označena priporočena starost 18+.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol