29. 12. 2022, 13:24 | Vir: STA

Se odpravljate slivestrovat k našim sosedom? Potem ognjemeta ne boste videli

Profimedia

Več hrvaških mest, vključno z Zagrebom, se bo letos odpovedalo tradicionalnemu praznovanju vstopa v novo leto. Namesto tega bodo ubrali drugačen pristop.

Mesto Zagreb se je pridružilo pobudi nekaterih mest na Hrvaškem, ki so odpovedala letošnji ognjemet ob prehodu v novo leto, so sporočili iz mestne uprave. Prva je silvestrski ognjemet odpovedala Reka, da bi zavarovala živali in okolje, nato pa so se ji med drugim pridružili še Osijek, Pulj, Zabok, Rovinj, Opatija, Poreč, Čazma, Samobor in Labin.

Prebivalci Zagreba bodo namesto ognjemeta v novo leto vstopili ob pisanih konfetih, vizualnih učinkih in bogatem glasbenem programu, so še sporočili iz uprave mesta Zagreb.

Profimedia

Obljubljajo pester glasbeni program

"Čeprav smo minuli teden napovedovali, da bomo letos imeli ognjemet, ker smo se zanj že dogovorili, nam je ta teden vendarle uspelo najti drugo rešitev, zahvaljujoč razumevanju, ki ga je pokazala družba, s katero smo sklenili pogodbo," so pojasnili.

Silvestrski program se bo začel na Trgu bana Jelačiča v soboto ob 19. uri. Najprej bo nastopil DJ Kiki, ob 21.15 nadarjeni mladi hrvaški glasbeniki, med katerimi bodo tudi udeleženci televizijskih šovov The Voice in A strana, ob 23. uri bo svoj nastop začela skupina Pips, chips & videoclips, po polnoči pa Nipplepeople.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord