N.Z. | 10. 5. 2022, 12:44

Šepa, kašlja, noge si pokriva z dekico … zaradi novih posnetkov spet govorice o Putinovem zdravju

Buzz news/Youtube

Vprašanja o njegovem zdravju so postala glasnejša, ko so ga nedavno tega videli, kako se z desnico trdo oprijema stola na sestanku z ministrom za obrambo.

69-letni Vladimir Putin je pokrit z debelo odejo v ponedeljek sedel na Rdečem trgu v Moskvi, gledalcem parade pa ni ušlo, da ruski predsednik šepa.

»Odeja je zanimiv detajl. Neprestano se je šušljalo o poslabšanju Putinovega zdravja, česar pa Kremelj seveda ni priznal,« je za The Sun komentiral včerajšnji prizor nekdanji britanski diplomat Tony Brenton in povedal, da se mora Putin po dveh letih covida spet pričeti pojavljati v javnosti.

»Tisti, ki so se z njim pogovarjali, kot na primer francoski predsednik Emmanuel Macron, so poročali o manjši koherentnosti, kot so jo sicer vajini od njega,« dodaja Brenton. »Razlogi za zaskrbljenost skratka obstajajo. Ne smemo pa pozabiti ostati previdni glede tega, kar si želimo.«

V Moskvi je bilo včeraj v ozračju izmerjenih 9 stopinj celzija, Putin pa je, ko se je moral sprehoditi do grobnice neznanega vojaka, da bi tam položil venec, skušal prikriti svoje šepanje.

Govorice o njegovem zdravju so postale najglasnejše potem, ko so ga videli oklepati se stola na sestanku z ministrom za obrambo Sergejem Šojguom, pa tudi na nedavnem sestanku z beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom je skušal umiriti isto roko, saj naj bi se ta nekontrolirano tresla. Negotov naj bi deloval tudi tekom pravoslavne velikonočne maše v Moskvi.

Medtem ko se mnogi sprašujejo, ali morda Putin ne boleha za Parkinsonovo boleznijo in rakom trebušne votline, Kremelj zanika vsakršne namige o slabšem zdravju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.