22. 4. 2022, 14:37 | Vir: STA

Britanski mediji ZAVRŠALI: bosta v Chelsea vložila ta športna zvezdnika?

Profimedia

Nogometni klub iz Velike Britanije sankcioniranega oligarha Romana Abramoviča bi lahko kmalu dobil precej zanimiva lastnika. Se sprašujete, kdo to sta?

Gre za nikogar drugega kot za sedemkratnega svetovnega prvaka v formuli 1 Lewisa Hamiltona in 23-kratno teniško prvakinjo turnirjev za veliki slam Sereno Williams. Kot sta napovedala, želita svoj denar naložiti v nakup angleškega nogometnega prvoligaša iz Londona Chelseaja.

Hamilton je dejal, da bi se zanj uresničile "sanje", če bi postal del "nečesa tako velikega" pri Chelseaju, potem ko je podprl ponudbo sira Martina Broughtona za nakup angleškega prvoligaškega kluba iz Londona.

"Chelsea je eden največjih klubov na svetu," je dejal Hamilton. "Ko sem slišal za priložnost, sem bil zaprepaden, kot 'vau', to je odlična priložnost, da sem del nečesa tako velikega."

"Sir Martin si je vzel čas, da se je pogovarjal z mano po telefonu in mi razložil svoje cilje in cilje ekipe, če bi uspeli s ponudbo, kar je bilo neverjetno vznemirljivo in zelo v skladu z mojimi vrednotami."

Glede udeležbe ameriške teniške šampionke Serene Williams pa je britanski as Hamilton dodal: "Pogovarjali smo se o tem. Povedal sem ji, da bom sodeloval, in z veseljem se je pridružila."

Kakšen bo njun vložek?

Konzorcij Broughton, ki vključuje tudi predsednika svetovne atletike in navijača Chelseaja lorda Sebastiana Coa, je ena od treh naložbenih skupin, ki se potegujejo za nakup Chelseaja za 2,5 milijarde funtov.

Hamilton in Serena Williams sta se dogovorila, da bosta vložila približno 10 milijonov funtov (približno 12 milijonov evrov) vsak v ponudbo za odkup nogometnega kluba s Stamford Bridgea.

Zaradi domnevnih povezav z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom po invaziji na Ukrajino klub deluje pod posebno licenco vlade Združenega kraljestva. Hamilton in Serena Williams, ki ne bi imela vpliva na nogometne odločitve, sta bila že od začetka vpletena v ponudbo konzorcija Broughton.

Lewis Hamilton.

"Že kot otrok sem bil ljubitelj nogometa. V otroštvu sem vsako leto igral v šolski ekipi in bil sem na številnih tekmah," je še dejal Hamilton. "Ko sem bil mlad, sem se želel vklopiti in vsi otroci so bili navijači različnih ekip. Spomnim se, da sem preklapljal med ekipami in sestra me je udarila in rekla, da moram navijati za Arsenal, tako da sem potem postal navijač Arsenala," je pojasnil.

"Toda moj stric Terry je velik oboževalec modrih in z njim sem bil na toliko tekmah, tako da sem lahko gledal tekme Arsenala in Chelseaja."

"Želel sem biti najboljši igralec, kar jih je bilo in igrati za ekipo. Poskušal sem se preizkusiti za klub Stevenage, vendar sem nazadnje končal za krmilom dirkalnika. Lahko sem samo sanjal, da bom del ekipe - in to je zame najbolj vznemirljiv del," je povedal Hamilton.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord