Rebeka Sivka | 3. 5. 2022, 07:00

Si lahko privoščite? Toliko stane noč v luksuznem hotelu, ki je znan zaradi Madeleine McCann

Profimedia

Britanska družina je svoje počitnice leta 2007 preživljala v nastanitvi, ki je še posebej priljubljena med bogatimi turisti. Se vam zdi vredna denarja?

Mineva natanko 15 let, odkar je triletna deklica Madeleine McCann izginila iz stanovanja 5A, ki se nahaja v hotelu Luz Ocean Club Apartments. Njeni starši so bili v bližnji restavraciji.

Njeno izginotje pa na turizem malega portugalskega mesta Praia da Luz ni imelo hudih posledic. Hotel, v katerem je izginila, obratuje brez težav. Ne le to, na Bookingu ima oceno 8,4 od 10. S čim se lahko pohvali in koliko stane?

Bi jim zaupali svojega otroka?

Nastanitev je od plaže oddaljena pet minut hoje. Ponuja zunanji družinski bazen z otroškim bazenom. Pohvali se lahko s kozmetičnim salonom, teniškimi igrišči in restavracijo, ki ponuja japonske specialitete. Hotel pa ponuja tudi varstvo otrok. Prav ste prebrali. Hotel, kjer je izginil najbolj iskan otrok na svetu, ponuja, da bo svojim gostom pazil otroke

Nekoč oblegano stanovanje kupila vdova

Želeli smo najti točno nastanitev (in ceno), kjer je bivala britanska družina. Znano je, da so bili nastanjeni v dvosobnem stanovanju 5A. 

Turisti pa nimajo več dostopa do stanovanja, saj ga je pred leti za 134.000 evrov kupila Britanka Kathleen Macguire-Cotton. Vdova, ki je stara dobrih 60 let, je povedala, da nikomur ne bo pustila dostopa do stanovanja. Skrivnostnega izginotja Madeleine noče komentirati. 

Lepi razgledi ... a za kakšno ceno?

Na voljo pa so druga stanovanja, ki so del hotelskega kompleksa, v katerem je izginila triletna deklica. Apartmaji nudijo balkon ali verando oziroma teraso. Večina apartmajev gleda na morje in bazen

Če želite kakšnega rezervirati v tem mesecu, imamo za vas slabo novico - večina majskih terminov je že zasedenih. Zato smo predpostavili, da bi se tja želeli odpraviti sredi julija, na vrhuncu poletne sezone. Cene smo preverili na uradni strani hotela

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luz Ocean Club Apartments (@luzoceanclubapartments)

70 evrov na noč

V hotelu morate bivati najmanj pet dni. Za enotedenske počitnice bi za dve osebi v enosobnem stanovanju (60 kvadratnih metrov) morali odšteti 980 evrov, kar je na eno osebo 70 evrov na noč. Cena pa se bo kmalu zvišala, saj je trenutna zgolj "early bird deal" oziroma nižja cena za tiste, ki prej rezervirajo. 

Če želite za en teden najeti dvosobno stanovanje z 90 kvadratni metri, pa morate odšteti 1260 evrov

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luz Ocean Club Apartments (@luzoceanclubapartments)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord