T. T. | 14. 9. 2023, 10:14

Skrivnostna trupla z neznano DNK: ali so odkrili dokaze o obstoju Nezemljanov?

Profimedia

Preiskovalec Jaime Maussan, ki že desetletja vodi raziskave pojavov Nezemljanov, je pred začudenja polnimi člani mehiškega parlamenta v družbi znanstvenikov predstavil dve domnevno "nečloveški" telesi. 

Dogodek, ki ga je Jaime Maussan označil kot prelomnico, je pospremila trditev, da so bila trupla odkrita v perujskem mestu Cusco ter da vsekakor niso bila del "naše zemeljske evolucije", saj je 30 odstotkov njihove genetske sestave še vedno "neznane", poročajo mehiški mediji.

Z metodo ogljikovega datiranja, ki ga je opravila Avtonomna nacionalna univerza v Mehiki (UNAM), so ocenili, da so trupla s podolgovato glavo brez zob, globinskim vidom in rokami s tremi prsti stara več kot 1000 let.

Bizarna predstavitev je v svetu sprožila tako navdušenje kot tudi skepticizem.

Toda Maussan – ki je bil v preteklosti povezan z ovrženimi teorijami o Nezemljanih – je pod prisego vztrajal: "Ti primerki niso del naše zemeljske evolucije [...] To niso bitja, ki so bila najdena med razbitinami NLP. Našli so jih v rudnikih diatomeje (alge s kremenasto lupinico) in jih pozneje fosilizirali."

Profimedia

"Ne vemo, ali gre za vesoljce ali ne, vsekakor pa gre za inteligentna bitja, ki so živela med nami. Morali bi na novo napisati zgodovino. Nismo sami v tem ogromnem vesolju, to resničnost bi morali sprejeti," je dodal Maussan.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.