6. 4. 2022, 08:26

Slaba novica za Putina: kaj se bo zgodilo z njegovim družbenim omrežjem?

Profimedia

Twitter je sprejel odločitve, ki bodo pomembno vplivale tudi na ruskega predsednika. 

Družbena platforma Twitter bo omejila vsebine več kot 300 uradnih računov ruske vlade, vključno z računom ruskega predsednika Vladimirja Putina. Putin ima trenutno dva uradna računa na Twitterju: enega v ruščini in enega v angleščini. Ima 3,6 milijona oziroma 1,7 milijona sledilcev.

Twitter je dejal, da ruskim vladnim uradnikom omogoča prosto objavljanje na spletnem mestu družbenih medijev, hkrati pa omejuje platformo v Rusiji, saj "ustvarja škodljivo informacijsko neravnovesje". To pomeni, da algoritem Twitterja ne bo promoviral teh računov.

Zaostreni ukrepi Twitterja

Njihovi profili tako ne bodo več priporočeni na časovnicah, obvestilih ali drugje na spletnem mestu. Podjetje je dodalo, da bo ukrepalo proti vsaki državi, ki "omejuje dostop do odprtega interneta, medtem ko so vpleteni v oboroženi spopad".

Ciljni računi ruske vlade vključujejo uradne profile ministrstev in veleposlaništev ter račune visokih ruskih uradnikov. Računi so bili že prej kritizirani zaradi širjenja napačnih informacij med vojno v Ukrajini, vendar jih za razliko od tvitov ruskih državnih medijev Twitter prej ni posebej moderiral.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord