R. K. | 30. 11. 2022, 12:45 | Vir: Elle

Slavni fotograf razkril, kako ga je zavrnila Elizabeta II: "Uporabila je najboljši mogoč izgovor"

Profimedia/fotomontaža

Monarhinja ni marala tega dela svojega telesa. To je uporabila kot razlog, da ji ne bi bilo treba pozirati tako, kot je predlagal fotograf.

Britanska kraljica Elizabeta II. je 8. septembra umrla na družinskem domu v Balmoralu. Dogodek je pretresel kraljevo družino, Združeno kraljestvo in svet. Ob vseh drugih lastnostih bi se lahko pokojna kraljica pohvalila tudi s tem, da je bila ena najbolj fotografiranih ljudi na svetu.

V 70 letih, kolikor je bila na angleškem prestolu, so jo fotografirali številni profesionalni fotografi. Med njimi je bil tudi John Rankin Waddell, znan preprosto kot Rankin. Leta 2002 ga je Elizabeta II. poleg devetih drugih fotografov povabila v Buckinghamsko palačo, da bi ob 50-letnici vladanja posnel nove fotografije.

Rankin je znan po tem, da je v svoji karieri ovekovečil številne znane osebnosti. Med drugimi Kate Moss, Madonno in Davida Bowieja.

BBC news/posnetek zaslona

Kraljica ni marala svojih rok

Rankin je pred kratkim o fotografiranju kraljice spregovoril v podkastu Tea with Twiggy, kjer je predstavil zakulisje fotografiranje kraljice in razkril, kakšnih fotografij monarhinja ni hotela posneti.

Pojasnil je, da je bil skupaj z drugimi devetimi fotografi zadolžen, da naredi raznolike portrete. Zato je med drugim predlagal, da bi kraljica pozirala z mečem v roki, a je Elizabeta to takoj zavrnila. Ob tem je šaljivo pojasnila, da ne mara svojih rok. Dejal je, da se mu je to zdel najboljši mogoč izgovor, da se izogne fotografiranju z mečem. Kot je znano, se je monarhinja v javnosti skoraj vedno pojavila z rokavicami. Mogoče pa ji poziranje z rokavicami in mečem hkrati protokol prepoveduje.

"Nikoli nisem čutil takšne avre, kot je bila njena," je opisal svojo izkušnjo s kraljico. Čeprav je v njeni družbi preživel le 10 minut, je nanj po njegovih besedah pustila velik vtis.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.