R.S. | 20. 9. 2023, 13:43

Je žena pripravila neokusen sendvič? Neznanec ga vsak dan odvrže na avtocesto

Profimedia/fotomontaža

To traja že šest mesecev ...

Ob avtocesti v bližini nemškega mesta Magdeburg se zadnjih šest mesecev dogaja nekaj nenavadnega. Vsak dan se tam pojavljajo sendviči, ki jih vedno znova odvrže ista oseba. Sendviče je mogoče najti med vasema Königsborn in Heyrothsberge, vedno pa so zaviti v alu folijo, poroča Euronews. Sendviči so včasih polnjeni s sirom, drugič pa s salamo ali klobasami. Včasih so nedotaknjeni, drugič pa malo pogriženi. 

Sendviče so našli tudi na zasebnih vrtovih ljudi, kar je še povečalo jezo prebivalcev. Moški naj bi jih metal tja pred šesto uro zjutraj, kar nakazuje na to, da to naredi na poti v službo. To pa še ni vse. Sendviče so našli tudi na nogometnem igrišču. Holger Becker, predsednik nogometnega kluba v kraju Heyrothsberge, je za nemško revijo Bild povedal, da odvrženi sendviči pogosto pristanejo na njihovem igrišču, kar dodatno obremenjuje prostovoljce, ki morajo to počistiti.

Strokovnjaki so ugotavljali, zakaj bi nekdo storil kaj takega. Psihologinja Anke Precht je za Bild povedala, da je možno, da je moški sendvič dobil od žene, sendvič pa mu ni bil po godu. Ker ji ni želel to povedati, se je odločil, da bo sendvič preprosto vrgel stran. 

V nemški zvezni deželi Saška-Anhalt je metanje smeti iz vozečega avtomobila kaznivo dejanje. To pomeni, da se lahko anonimni voznik, če ga odkrijejo, poleg besa domačinov sooči tudi z denarno kaznijo do 400 evrov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol