25. 7. 2023, 09:13 | Vir: STA

Sodni dan pri sosedih: na poti v službo umrla ženska, drevo padlo na družino ... (grozljivih zgodb kar ni konec)

Profimedia

Nevihta je trajala le deset minut, vendar je imela katastrofalne posledice. 

Sever Italije, Milano ter velik del pokrajine Brianza in sever Lombardije, je po ponedeljkovem neurju danes okoli 4. ure zjutraj zajela nova silovita nevihta z močnim dežjem in sunki vetra. Ponekod je padala tudi toča, v Milanu v velikosti teniških žogic. Poročali so o poškodovanih, neurje je zahtevalo življenje 58-letne ženske.

Čeprav je nevihta po pričevanjih trajala le okoli deset minut, so milanski gasilci davi prejeli na stotine klicev. Poročali so o odkritih strehah in poplavah zaradi velike količine padavin in toče, ki sta padli v kratkem času, ter o številnih podrtih drevesih. Poškodovane so bile tudi tramvajske proge, podzemna železnica pa zaprta.

"Pekel", "apokalipsa", so besede, ki spremljajo na družbenih omrežjih objavljene fotografije nevihte. Na videoposnetkih je videti intenzivnost dežja in močne vodoravne sunke vetra, ki so v nekaterih primerih razbili ali odprli okna hiš ter povzročili poplave.

Drevo padlo na avtomobil, v katerem je bila družina

Pred tem so v ponedeljek pozno zvečer pokrajino Brianza prizadeli nalivi, v pokrajini Monza pa je bilo podrtih veliko dreves. Eno od dreves je padlo na avtomobil, v katerem so bili mati, oče in dveletna deklica. Očeta so zaradi poškodb glave odpeljali v bolnišnico. Mati in hči nista bili poškodovani.

V mestu Lissone v pokrajini Monza pa je umrla 58-letna ženska, na katero je padlo drevo. Ko je bila na poti v službo, se je med čakanjem na konec nevihte zatekla v zavetje, ko pa se je premaknila, je nanjo padlo veliko drevo. Mimoidoči so takoj poklicali pomoč, a ko so prišli reševalci, niso mogli storiti ničesar, da bi jo rešili.

O toči v velikosti teniških žogic in močnem vetru, ki sta povzročala škodo, so v ponedeljek pozno zvečer poročali tudi iz Pordenona, Vidma in Gorice. Neurje je tam povzročilo gmotno škodo, tudi na električnem omrežju, tako da je v številnih manjših občinah prišlo do izpadov električne energije. Poročali so tudi o velikem številu udarov strele in podrtih drevesih, je poročala Ansa in dodala, da se je nevihta nato hitro premaknila proti Sloveniji.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol