R. K. | 26. 11. 2022, 15:48

Šokanten primer medvrstniškega nasilja: deklica zaradi udarca sošolca postala invalid

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Zdravniki so ugotovili, da je deklica po tem, ko jo je napadel vrstnik, utrpela možgansko kap. Posledice bo imela do konca življenja.

Iz Srbije poročajo o šokantnem primeru medvrstniškega nasilja, o katerem je pred kratkim javno spregovorila mati deklice. ki ima zaradi fizičnega napada hude posledice. Po tem, ko jo je v šoli v Kragujevcu udaril vrstnik, je zaradi doživela možgansko kap. Njena mama je za medije povedala, da najverjetneje do konca življenja več ne bo mogla premikati desne roke.

"Potem ko me je poklicala razredničarka, sem šla po njo. Vedela sem le, da jo je v razredu udaril deček, medtem ko je dežurna učiteljica pila kavo," je po incidentu za srbske medije povedala dekličina mati. "Pričakala me je jokajoča, ni pa bilo videti, da gre za kaj resnejšega. Toda ko sem jo pripeljala domov, je začela bruhati, in končali sva na urgenci. Tam so ugotovili, da je doživela možgansko kap," so njene besede povezeli pri Slovenskih novicah.

Profimedia

Desne roke ne more uporabljati

Kot so še zapisali, je dekličina mati že dan pred dogodkom odgovornim na šoli prijavila, da je njena hčerka v šoli deležna zbadanja, a se šola naj ne bi odzvala. "Nihče me ni poklical, ne psiholog ne pedagog," je dejala. 

Ker deklici v Srbiji niso mogli zagotoviti ustrezne zdravstvene oskrbe, so jo poslali na zdravljenje v Moskvo. Zdravniki so odkrili, da v njenem primeru ne gre za občajno možgansko kap, temveč je do zapletov prišlo zaradi poškodbe možganske arterije. Zaradi posledic kapi bo ostala invalid do konca življenja. Desne roke ne more uporabljati, zato se je bila prisiljena naučiti pisati z levo. "Nič ne kaže, da bo še kdaj lahko uporabljala desna roko," so še povzeli pri Slovenskih novicah.

Fanta, ki je deklico udaril, so starši v dneh po nesreči prepisali na drugo šolo, so še zapisali.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ