P.M. | 5. 4. 2023, 12:16

Šokantno razkritje: straža Karla III. živi v prostorih, ki zaudarjajo po urinu, po tleh ležijo mrtve ptice (FOTO)

Profimedia/fotomontaža

Na dan so prišle pretresljive fotografije ene najprestižnejših kraljevih vojašnic le nekaj sto metrov od Buckinghamske palače.

Kako je mogoče, da ena najbolj občudovanih vojaških straž, s katero se želi ob obisku britanske prestolnice fotografirati skoraj vsak turist, živi v tako zanemarjenih prostorih? Britanski časnik Daily Mail je namreč nedavno razkril fotografije prostorov vojašnice Wellington v bližini kraljeve palače in z njimi prikazal vso bedo, ki stoji za bliščem. Eden od stražarjev je anonimno razkril, da z njimi ravnajo nedopustno in da še zaporniki živijo v boljših razmerah.

Vojašnica Wellington je v neposredni bližini Buckinghamske palače.

Vojašnica Wellington je v neposredni bližini Buckinghamske palače.

Profimedia

"Vojašnica je od zunaj videti krasna, a turisti ne bi verjeli, kako katastrofalne so naše bivanjske razmere. Tako živimo že vrsto let in nič se ne spremeni. Britanska javnost mora izvedeti, kako v tej državi ravnajo s kraljevimi vojaki," je med drugim povedal in dodal, da so njihove pritožbe nadrejenim vedno priletele na gluha ušesa ter da se jim ob njih celo posmehujejo. Vojašnica Wellington je dom petih najodmevnejših polkov vojske: Coldstream, Grenadier, irska, škotska in valižanska garda. To pa so nazorne slike, ki razkrivajo bedne življenjske razmere v eni najprestižnejših britanskih vojašnic.

Kot pravijo vojaki, v prostorih vojašnice zaudarja po urinu, na tleh so kupi smeti, med katerimi so celo mrtve ptice. Vojaki, ki že od leta 1660 varujejo britanske kralje in kraljice ter kraljeve palače, so zaščitni znak  kraljevine. A žal jih danes zaradi slabih življenjskih pogojev vse več zapušča to službo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol