30. 5. 2022, 17:31

'Oropani' turistki: za kosilo in dva koktejla sta plačali skoraj 600 evrov

Uredništvo/Daily Mail/fotomontaža

Kar bi moral biti idiličen dopust na grškem soncu, se je za mati in hči končalo kot zgodba iz pekla. Po prihodu domov sta svojo izkušnjo delili s številnimi svetovnimi mediji. Kaj sta jim povedali?

Ameriški turistki Brenda Moulton in njena 19-letna hči Kaylea sta nedavno obiskali enega najlepških grških otokov Mykonos. 

Brezskrbno poležavanje na plaži ni šlo po načrtu

Ko sta se iz svojega hotela podali na plažo, sta ju premamili ležalniki ene od tamkajšnjih prelepih plaž. Videti so bili kot nalašč za njun dopustniški dan na soncu, poroča britanski Daily Mail.

Že kmalu potem, ko sta se udobno namestili, so do njiju prišli natakarji. Čeprav nista bili lačni, sta zaradi občutka, da pač "morata nekaj vzeti", naročili dva koktejla in noge rakovice. Strinjali sta se namreč, da je razgled preveč lep in dan preveč idiličen, da bi se premeščali kamor koli drugam.

Tripadvisor

Skoraj ju je kap!

In tako se je začela njuna grška drama. Ob odhodu, ko sta želeli poravnati račun, je na njem pisalo, da sta dolžni 598,92 evra. Nemudoma sta se obrnili na osebje restavracije DK Oyster in jim povedali, da je šlo za napako.

"Rekla sem, da nekaj delov rakovice in dva mojita že ne moreta biti 600 evrov," je medijem razložila Brenda. Ker so vztrajali pri tem, da je račun točen, jim je zagrozila, da bo poklicala policijo.

A natakarji se niso dali motiti, mirno so ji odgovorili, da naj kar pokliče policijo, saj bo ta aretirala njo. Ob tem so še dodali, da s tem pač tvegata, da ne bosta smeli zapustiti države, je medijem še povedala razburjena Brenda.

Pogled na Idilično teraso restavracije DK Oyster na Mykonosu.

Pogled na Idilično teraso restavracije DK Oyster na Mykonosu.

Tripadvisor

"To je bil rop!"

Prestrašeni sta se odločili, da poravnata račun. Ob odhodu sta nato drugim turistom začeli govoriti, naj ne vstopajo, saj ju bodo notri "oropali".  Za njima je že kmalu pritekel lastnik in začel vpiti na njiju.

Vmes jima je pristopila tudi neznana ženska in ju obvestila, da je podoben prizor na istem mestu v preteklosti že videla ter da je v primeru posredovala tudi policija. 

Žal sta Američanki ocene restavracije na pplatformi Tripadvisor, kjer gostje ocenjujejo svoje izkušnje v lokalih in restavracijah po svetu, pogledali prepozno. Tam so namreč prevladovali negativni komentarji, nekateri so bili precej podobni njuni izkušnji.

"Prepričujejo te, da ješ tam, potem pa za aperitive zaračunajo absurdne vsote. Ne hodite tja!" je bil le eden od zapisov. Omenjeno je bilo tudi to, da je policija verjetno na plačilni listi restavracije, saj je v sporu vedno na strani grškega lastnika.

A kot se zagovarja restavracija, jim ni treba nikomur razlagati njihovih cen. "Lahko se odločite za cenejše izdelke in storitve," so zapisali.   

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord