7. 3. 2024, 09:11 | Vir: STA

Bosta ponovno poskrbela za kaos? Trump izzval Bidna na javno televizijsko soočenje

Profimedia

Pred štirimi leti se ni dobro izšlo ...

Republikanski predsedniški kandidat Donald Trump je v sredo, po odstopu še zadnje konkurentke za predsedniško nominacijo republikanske stranke Nikki Haley, demokratskega kandidata predsednika Joeja Bidna izzval na javno televizijsko soočenje.

"Za dobro naše države je pomembno, da z Joejem Bidnom razpravljava o vprašanjih, ki so tako pomembna za Ameriko in ameriško ljudstvo," je na svojem družbenem mediju Truth Social objavil Trump, ki se je doslej v tekmi za republikansko nominacijo izogibal vsem televizijskim soočenjem.

Profimedia

Haley in drugi republikanski kandidati so 77-letnega Trumpa večkrat pozvali, naj se udeleži soočenj, vendar se jih ni, ker je zanesljivo vodil v anketah in s soočenji ni imel kaj pridobiti, lahko pa bi le izgubil.

Trump trenutno v anketah proti 81-letnemu Bidnu vodi, vendar tesno in je samozavesten, da ga bo premagal. Biden je imel doslej v primerjavi z drugimi predsedniki pred njim izjemno malo novinarskih konferenc, demokrati pa so zaskrbljeni, da se mu poznajo leta.

Kaotično soočenje leta 2020

Biden zaenkrat ni povedal, ali se je pripravljen soočiti s Trumpom, kar je tradicija predsedniških kandidatov v zadnjih desetletjih. Leta 2020 sta imela pred volitvami dve televizijski soočenji in Trump je poskrbel za kaos. Tretje soočenje so odpovedali, ker se je Bidnov štab bal, da bo Trump demokrata okužil, poleg tega pa niso videli smisla sodelovati na odru, kjer Trump sogovorniku nenehno skače v besedo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol