R.S. | 3. 4. 2023, 13:12

Sprva so mislili, da je njena mama mrtva, vendar ... dojenčica, ki so jo rešili iz ruševin, po dveh mesecih znova v maminem objemu

Twitter/deryayanikashb

"Otrok je pravi čudež. Dejstvo, da je preživela in da ni imela nobenih zdravstvenih težav, nam je seglo v srce," je povedala turška ministrica za družino. 

Tri mesece in pol staro Vetin Begdas so rešili v pokrajini Hatay 128 ur po potresu, ki je državo prizadel 6. februarja. Nato so jo premestili v bolnišnico v prestolnici Ankara. Sprva so mediji poročali, da je njena mama umrla, vendar se je pozneje izkazalo, da je preživela. 

Ministrica za družino Derya Yanik je dojenčico združila z njeno mamo Yasemin Begdas v provinci Adana, kjer se ta trenutno zdravi. Njuno družinsko vez so potrdili s testom DNK.

V potresih, v katerih je umrlo več kot 50.000 ljudi, so življenje izgubili tudi oče dojenčice in njena dva brata. "Otrok je pravi čudež. Dejstvo, da je preživela in da ni imela nobenih zdravstvenih težav, nam je seglo v srce," je dejala ministrica za družino. "Vatin je zdaj tudi naš otrok," je povedala in dodala, da bo podpora ministrstva vedno z njo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord