R. K. | 21. 8. 2023, 11:19

Mama mladoletnega morilca se je z ostrim pismom obrnila na srbske institucije (v njem ni izrazila nobenih čustev)

Profimedia/Nova.rs/fotomontaža

V svojem pozivu je zapisala, da se je njena družina znašla v zapletenem položaju in pristojne prosila za pomoč.

Mama dečka, ki je v beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja ubil 10 ljudi, je različnim srbskim institucijam poslala prošnjo, v katerem jih poziva, naj rešijo vprašanje nadaljnjega šolanja njenih dveh otrok. Po poročanju medijev tragedije, ki jo je povzročil njen sin, v pismu ni omenila. Naslovnike je pozvala k pomoči in pri tem navedla, da se je njena družina znašla v zapletenem položaju.

Profimedia

Vprašanje obveznega osnovnošolskega izobraževanja

Pismo, ki ga je na različne naslove poslala mama mladoletnega morilca, naj bi bilo zelo ostro in brez čustev. Avtorica v njem navaja, da je vprašanje obveznega osnovnošolskega izobraževanja za njene otroke ostalo odprto. Njena mlajša hčerka, ki je obiskovala isto šolo kot morilski deček, tam šolanja po grozljivem dogodku ne more nadaljevati, medtem ko je njen sin še vedno zaprt na Kliniki za nevrologijo in psihiatrijo za otroke in mladino.

Srbske oblasti si medtem tovrstna vprašanja prizadevajo rešiti. Mladoletnega morilca iz ustanove ne bodo izpustili, nameravajo pa poskrbeti, da bo njegovo nadaljnje izobraževanje potekalo v skladu s predpisi. Ker je osnovno izobraževanje po zakonu obvezno, bo individualne ure najverjetneje obiskoval prek interneta, upoštevajoč pogoje, ki veljajo za hospitalizirane otroke. Več podrobnosti o tem bo znanih v naslednjem tednu, piše Dnevnik.hr.

Profimedia

Po dejanju ni pokazal kesanja

Kot so zapisali, pa je gotovo, da deček, če bo pouk spremljal prek spleta, ne bo mogel dostopati do drugih vsebin, razen do tistih, ki so povezane s šolo. 

Deček po krvavem dogodku še vedno ni pokazal iskrenega kesanja za svoje dejanje, mu pa nelagodje povzročajo fotografije vrstnikov, ki so zaradi njega izgubili življenje. Po hospitalizaciji je bilo njegovo vedenje mirno in hladno, kmalu za tem pa naj bi začel zahtevati izpustitev, saj je menil, da je povsem normalen in zato ni več nobenega razloga, da biva v zaprti ustanovi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol