Ni. Vu. | 12. 12. 2023, 13:24

Saj ni res, pa je: v Srbiji na volitve pozivajo tudi … mrtve! (Vučićevi nasprotniki že na okopih)

Borut Živulović/BOBO

Kdo bo slavil na nedeljskih volitvah?

Volitve v Srbiji so pred vrati, volišča se bodo odprla v nedeljo, opozicija pa se trenutno najbolj intenzivno pripravlja na … nadzor! Nasprotniki trenutnega režima se bojijo takšnih in drugačnih umazanih igric, zato so že napovedali poostren nadzor nad volilnimi skrinjicami in volilnimi postopki. Vse v želji, da bi preprečili morebitne koruptivne dejavnosti.

Kljub vsem nadzorom je še vedno moč opaziti veliko nepravilnosti med pripravami na volitve. Včeraj se je pošiljanje vabil za glasovanje končalo, mnogi pa so poročali, da so v njihove domove prišla vabila tudi tistim, ki nimajo pravice ali možnosti glasovanja (predvsem zato, ker niso več med živimi!). Neveljavne glasovnice seveda koristijo predvsem vladajoči stranki SNS, čim manj veljavnih glasovnic bi prineslo čim večji odstotek glasov …

Tudi takšne stvari so pripeljale do dejstva, da SNS že dlje časa vlada z absolutno večino, čeprav jo podpira le četrtina prebivalstva. To je razlog, zakaj opozicija vsak dan poziva državljane, naj v čim večjem številu pridejo na volišče, in zakaj so tokrat prevzeli več nadzora nad volitvami. V želji, da bi preprečili volilne malverzacije, se je za vlogo nadzornika na volitvah prijavilo že na stotine ljudi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord