R. K. | 27. 10. 2022, 08:10

Srbski predsednici vlade se je smejala vsa dvorana

Profimedia

Ana Brnabić je poskrbela za salve smeha, ko se ji je med sejo v skupščinski dvorani zgodil zabaven lapsus, v katerem nikakor ni mogla izgovoriti prave besede.

Ana Brnabić kot predsednica vlade v Srbiji služi že svoj tretji mandat, nekateri mediji pa ji pripisujejo, da je premierka z največ spodrsljaji. Večkrat je predmet šale tudi zaradi svojih govornih sposobnosti. Zadnji lapsus se ji je pripetil med nedavnim zasedanjem v skupščinski dvorani, ko je želela spregovoriti o energetiki

"Energijo sonca in vetra imenujemo intermitentni vir energije. Razlikuje se, ko je sonce in ko je veter. To zahteva uravnoteženje. Nimamo toliko energije za uravnoteženje. To bi samo podrlo naš sistem, prekinilo mrežo, vse bi kolaboriralo ..." Tukaj se je Brnabićeva ustavila, saj ji nikakor ni uspelo izgovoriti besede 'sesedlo' (srbsko: kolabiralo op. a.), piše Dnevnik.hr.

Številni odzivi na družbenih omrežjih

Tudi ko je poskušala besedo črkovati, ji še vedno ni uspelo. Vse dokler ji ni nekdo pomagal z besedo kolaps. Šele takrat ji je uspelo očitno zapleteno besedo pravilno izgovoriti. Spodrsljaj je sprožil številne odzive tako v skupščinski dvorani kot na družbenih omrežjih. Eden izmed komentatorjev se je ob tem na primer vprašal, "kaj je umetnik želel povedati?", so izpostavili pri navedenem mediju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord