R.S. | 27. 9. 2022, 08:53

Srce parajoči zadnji trenutki kraljice Elizabete II.

Profimedia

Viri blizu kraljeve družine so pojasnili, kaj se je zgodilo 8. septembra, ko je umrla britanska kraljica – vključno z eno posebej ganljivo podrobnostjo.

Kraljica Elizabeta II. se je v gradu Balmoral na Škotskem poslovila 8. septembra, zraven nje pa sta bila na smrtni postelji kraljeva psička, Muick in Sandy. Bila sta tudi na pogrebu pokojne kraljice, kjer ju je javnost opazila skupaj s princem Andrewom. Pred gradom Windsor sta čakala prihod pogrebnega voza z njuno pokojno lastnico. 

Korgiji so v življenju kraljice igrali pomembno blogo. Vsak dan ju je dvakrat dnevno sama sprehajala, včasih pa so se celo udeležili javnih dogodkov.

Profimedia

Za njih bo od zdaj naprej skrbel kraljičin sin Andrew, ki se je udeležil materinega pogreba v Westminstrski opatiji, preden so ga videli zunaj božati svoje nove ljubljenčke.

V dobrih rokah

Muicka so kraljici kupili, ko je bil njen mož, princ Filip, marca 2021 v bolnišnici. Z njim so jo želeli potolažiti. Muicka so poimenovali po jezeru Loch Muick na kraljičinem cenjenem posestvu Balmoral. Ob istem času so ji kupili tudi korgija, ki so ga poimenovali Fergus

Po smrti kraljice je za njene hišne ljubljenčke dobro poskrbljeno, kar je potrdil tudi 40-letni princ William.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord