18. 6. 2022, 20:41

Sredi Splita sta se predajala strastem, Hrvati so besni

Fotografija je simbolična.

Profimedia

“Bil sem že po vsem svetu, a še nisem videl, da bi tujci to počeli v Španiji ali Franciji,” je povedal prebivalec Splita. 

Posnetek nadzorne kamere iz središča Splita prikazuje moškega in žensko med spolnim odnosom na javni površini. 

Hrvati dejanje ostro obsojajo

"O morali ne bomo govorili, ampak o zakonodaji bomo – to je na Hrvaškem kaznivo," je zapisal hrvaški dnevnik.hr.

“Bil sem že po vsem svetu, a še nisem videl, da bi tujci to počeli v Španiji ali Franciji,” je povedal Joško, eden izmed sogovornikov hrvaškega novinarja Maria Juriča.

“Verjamem, da velika mesta v Evropi niso izjema. Zame je to vprašanje bontona, ne glede na to, ali gre za turiste. Vem, da se ljudje sprostijo, a takšne situacije so ’too much’,” je dejala Ana iz Zadra.

Ne upoštevajo pravil 

Kazni na papirju obstajajo, a v resničnem življenju ne pride do njih. Vsak, ki na javnem mestu žali ali omalovažuje moralna čustva državljanov, bi moral biti kaznovan z denarno kaznijo od 50 do 200 nemških mark ali z zaporom do 30 dni.

Profimedia

“To bi morali kaznovati. Ne moreš priti na Dunaj in urinirati sredi ulice. Za to bi plačal od 500 do 1000 evrov,” pravi Ana.

Nikomur ni mar. Kdo bo to reguliral? Tukaj vozijo avtomobili, čeprav je postavljenih šest znakov, da je to prepovedano. Kaj naj rečem,” še dodaja Joško.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord