5. 5. 2023, 14:05 | Vir: STA

Sta mu pomagala? Policisti prijeli strica in dedka 21-letnega morilca

Profimedia

Mladeniča je policija po obsežni iskalni akciji prijela davi v okolici vasi Vinjište in Grošnica blizu Kragujevca. Policiji naj bi se predal sam. Motiv za napad ni znan.

Srbska policija je prijela strica in dedka 21-letnika, ki je v četrtek pozno zvečer v okolici Mladenovca ubil osem ljudi in jih 14 ranil. Po poročanju novičarskega portala N1 so ju aretirali zaradi suma, da se je napadalec pri njima skrival po napadu.

21-letnik je v četrtek pozno zvečer v vaseh Dubona, Šepšin in Malo Orašje blizu Mladenovca, kakih 60 kilometrov južno od Beograda, streljal iz vozečega vozila in nato pobegnil. Po neuradnih informacijah naj bi iz okolice Mladenovca do vasi Vinjište, kjer živi njegov stric, prišel s taksijem.

Skupno naj bi sicer napadalec ustrelil več kot 20 ljudi. Po navedbah dopisnice srbske radiotelevizije RTS so vsi ubiti in ranjeni v napadu stari največ 23 let. Najmlajša žrtev pa je bila rojena leta 2008.

Po napadu so večino ranjenih prepeljali v beograjski urgentni center. Dva sta v kliničnem centru Dragiša Mišović in sta kljub operacijam v kritičnem stanju, v bolnišnici v Smederevu pa so trenutno trije ranjeni. Po poročanju RTS so tri ranjene, ki so v Smederevu, že operirali, njihovo stanje pa je stabilno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol