9. 4. 2023, 18:00 | Vir: STA

Starši so v šoku: učitelj je otrokom naložil pisanje svoje osmrtnice

Profimedia

Z nalogo naj bi hotel pokazati učencem, kaj je na svetu res pomembno. "Po mojem mnenju nisem storil ničesar narobe," je povedal.

Na eni od srednjih šol v ameriški zvezni državi Florida so odpustili učitelja psihologije, potem ko je učencem pred vajo v primeru strelskega napada naložil, naj napišejo svojo osmrtnico, poročajo ameriški mediji. Učitelj meni, da ni storil ničesar narobe, in se bo na odločitev pritožil.

Iz uprave šolskega okrožja Orange County v Orlandu so v izjavi za javnost sporočili, da so družine otrok obvestili, da jim je učitelj dal "neprimerno nalogo o šolskem nasilju" in da so mu odpovedali pogodbo.

63-letni učitelj Jeffrey Keene je nalogo dal učencem, starim 16 in 17 let. Zanjo se je odločil, ker je menil, da jim bo pisanje osmrtnic pomagalo razmisliti o svojem življenju, če bi na šoli prišlo do strelskega incidenta, je konec minulega tedna pojasnil za lokalni portal televizije Fox.

Keene je na Facebooku objavil tudi kopijo naloge. V njej je učence med drugim vprašal, zakaj menijo, da je v ZDA toliko množičnih streljanj in s kakšnimi pozitivnimi dejanji bi lahko zmanjšali njihovo število. Keene je za lokalni spletni portal še dejal, da je z nalogo hotel pokazati učencem, kaj je na svetu res pomembno. "Po mojem mnenju nisem storil ničesar narobe," je dodal.

Strelski napadi v ZDA se medtem nadaljujejo. Eden od zadnjih s smrtnimi žrtvami je bil konec marca strelski napad na osnovno šolo v Nashvillu v ameriški zvezni državi Tennessee. V njem je umrlo šest ljudi, med njimi trije otroci.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord