R. K. | 6. 1. 2023, 12:45

Ste vedeli, da lahko na Facebooku izberete, kaj se bo zgodilo po vaši smrti?

Profimedia

Priljubljeno družbeno omrežje ponuja možnost, da o nekaterih stvareh odločimo, še preden bi lahko bilo prepozno.

Družbena omrežja nudijo številne možnosti, s katerimi lahko njihovo uporabo prilagodimo tako, kot nam najbolj ustreza. Veliko nastavitev se nam pravzaprav zdi povsem običajnih. Med njimi so tudi mnoge, ki vključujejo prilagoditev naše zasebnosti.

Ena od teh nastavitev na Facebooku pa se bo morda komu zdela nekoliko 'zaskrbljujoča', saj to družbeno omrežje očitno 'misli' tudi na čas, ko nas na tem svetu več ne bo. Facebook tako omogoča tudi, da izberemo, kdo bo upravljal z našim profilom po tem, ko umremo.

Nastavitev, ki so jo poimenovali 'zapuščinski kontakt' najdemo, če kliknemo na splošne nastavitve svojega Facebook profila in izberemo nastavitev spominskega računa. Tam lahko pol lastni presoji določimo, kaj se bo z našim računom dogajalo po naši smrti.

Profimedia

Izberemo lahko osebo, ki bo imela dostop do našega profila

Ena od možnosti, ki jo lahko izberemo, je, da se naš profil takrat trajno izbriše, mogoče pa je izbrati tudi stik za upravljanje naše zapuščine. Če se odločimo za to možnost, bo lahko oseba, ki jo izberemo, upravljala spominske objave na našem profilu.

Med drugim pa bo imela možnost določiti tudi, kdo lahko na našem profilu objavlja in kdo si lahko objave ogleda. Bdela bo lahko še nad brisanjem objav in odstranjevala oznake, so zapisali pri Lokalec.si.

Med drugim bo imela tudi dovoljenja, da sprejme nove prošnje za prijateljstvo, posodobi profilno in naslovno fotografijo, ne bo pa mogla objavljati v našem imenu ali si ogledovati naših zasebnih sporočil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord