18. 4. 2022, 18:52

Strašno: zaustavili, napadli in zažgali kombi, v katerem so bili otroci

Privatni arhiv

Ni jim jasno, zakaj so bili napadeni, saj na kombiju ni bilo navijaških napisov in otroci niso imeli navijaških rekvizitov. 

Preprečili so nam pot, nas blokirali z vseh strani, razbili steklo, metali bakle in zablokirali vrata, da nismo mogli ven, je pričal voznik kombija, ki je iz kragujevaške vasi vračal osem mladih z derbija med Crveno zvezdo in Partizanom.

15 moških s kapucami

"To je bil boj za življenje, samo gledali smo, kako rešiti življenje in izstopiti iz gorečega kombija," še vedno pod vtisi in opeklinami po glavi pripoveduje voznik kombija Igor Grujić.

Na cesti se je en avtomobil ustavil pred njimi, drugi pa zadaj, eno vozilo pa se je ustavilo bočno. Iz več drugih avtomobilov je izstopilo okoli 15 moških s kapucami na glavah.

Privatni arhiv

Voznik pravi, da so bili otroci ​​oblečeni "normalno, brez dresov, šalov in rekvizitov". Sumi, da je bil njihov kombi "verjetno napaden pomotoma" in ponavlja, da niso imeli nobenih posebnosti, "ki bi lahko izzvale tako reakcijo".

Kombi ni imel ventilatorskih funkcij

"Nato se je začel napad, s kamenjem so nam razbili okna, začeli so metati bakle, kombi so udarili s palicami z vseh strani. Nastal je kaos. Nekateri otroci so spali zadaj. Vrgli smo bakle, kolikor smo jih lahko, vrnili so jih noter. Zablokirali so nam vsa vrata, niso nas spustili ven. Bil je boj za življenje, obkroženi smo bili z vseh strani, bilo je strašljivo, ogenj se je začel širiti okoli kombija, kaj naj vam povem, samo gledali smo, da bi rešili živo glavo," je povedal voznik Igor in dodal, da je agonija je trajala celih 15 minut in da jim je komaj uspelo osvoboditi ena vrata. "Sekunde so nas ločile, da se nismo vsi požgali, komaj smo uspeli izvleči otroke, ki so sedeli zadaj," opisuje grozote.

 

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord