A. B. | 12. 12. 2022, 08:05

Tako bo videti božična voščilnica Karla lll.: je na njej tudi kraljica soproga? (FOTO)

Twitter/@royal_Historian

Že tradicionalno kraljevi dvor s praznično voščilnico razveseli svoje podpornike. A ta je letos posebna zato, ker se bo z njo novi prestolonaslednik predstavil kot kralj. 

V skladu s tradicijo kraljeve družine je Buckinghamska palača delila fotografijo, ki sta jo Karel lll. in kraljica soproga Camilla izbrala za letošnjo praznično voščilnico. Na fotografiji sta oba, saj skupaj predstavljata temelj za delovanje britanske monarhije. 

Ljubeč pogled 

Na fotografiji voščilnice, ki jo je delil kraljevi dvor, lahko vidimo nasmejanega 74-letnega prestolonaslednika, medtem ko ga 75-letna Camilla ljubeče gleda. "Želimo vam vesel božič in novo leto," je redkobeseden zapis, ki ga lahko preberemo na levi strani voščilnice. 

Letošnja voščilnica prihaja v času, ko se pripravljata na prve počitnice po septembrski smrti kraljice Elizabete ll. Napovedala sta, da bosta ohranila tradicijo preživljanja božiča v Sandringhamu, priljubljenem podeželskem posestvu pokojne kraljice. Verjetno se jima bodo pridružili številni družinski člani, vključno s kraljevimi sorojenci - princeso Anno, princem Andrewom in princem Edwardom - ter njegovim sinom princem Williamom, snaho Kate Middleton in njunimi otroki.

Vsako leto zanimive voščilnice 

Lani sta se takratni princ Charles in Camilla odločila za fotografijo, ki je odražala previdnostne ukrepe ob takratni pandemiji covid-19. Fotografija je prikazovala kralja Karla lll. z masko, ki je svoji ženi pomagal, da si je nadela pokrivalo za obraz.

Kraljevi par je v preteklih letih izbiral različne fotografije. Leta 2020 sta izbrala priložnostno fotografijo, na kateri sta na barvitem vrtu Birkhalla, prinčevega škotskega domovanja. Leta 2019 sta se odločila za fotografijo z ene od najzanimivejših kraljevih dolžnosti v tem letu: z obiska v Havani na Kubi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord