R.S. | 11. 1. 2023, 21:30

Umrla je supermanekenka, ki je bila razglašena za najlepšo žensko na svetu

Profimedia

Njeno smrt je potrdila revija Vogue. "Tatjana je bila vedno evropski simbol mode. Bila je veliko manj vidna kot njeni vrstniki, vedno bolj skrivnostna, bolj odrasla, bolj nedosegljiva in to je imelo svojo privlačnost," je zapisala urednica revije Anna Wintour.

Tatjana Patitz, ena izmed članic slavne peterice supermodelov (Naomi Campbell, Cindy Crawford, Linda Evangelista in Christy Turlington), je umrla. Stara je bila 56 let. Kljub uspešni manekenski karieri se je umaknila iz javnosti, zato so jo mnogi obravnavali kot eno najbolj skrivnostnih manekenk. Bila je razglašena tudi za najlepšo žensko na svetu. Krasila je več kot 200 naslovnic, prav tako pa je nastopila v mnogih videospotih - med drugim se je pojavila v videospotu Georgea Michaela za pesem Freedom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatjana Patitz (@tatjanapatitz)

Vzrok smrti še ni znan, njeno smrt pa je potrdila revija Vogue. "Tatjana je bila vedno evropski simbol mode. Bila je veliko manj vidna kot njeni vrstniki, vedno bolj skrivnostna, bolj odrasla, bolj nedosegljiva in to je imelo svojo privlačnost," je zapisala urednica revije Anna Wintour.

Za seboj pustila sina 

Z manekenstvom se je začela ukvarjati pri 17 letih, po nekaj letih pa se je odločila umakniti iz javnosti. Posvetila se je družinskemu življenju. Od leta 2003 do 2009 je bila poročena z Jasonom Johnsonom, s katerim ima sina Jonaha

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol