P.M. | 17. 12. 2022, 11:31

Na smrt bolan televizijski voditelj trdi, da so ga odpustili zaradi bolezni

Profimedia

Njegova pretresljiva izpoved nikogar ne pusti ravnodušnega, ima tri majhne otroke, ki jih bo moral zapustiti.

49-letnemu britanskemu televizijskem voditelju Jonnieju Irwinu so zdravniki pred dvema letoma rekli, da ima le še šest mesecev življenja. Odkrili so mu pljučnega raka, ki se je razširil v možgane. Nedavno je medijem razkril, da so ga po diagnozi raka šefi odpustili iz priljubljene oddaje A Place In The Sun (Kraj pod soncem), ki jo je vodil od leta 2004. Irwin se je od leta 2010 pojavljal tudi v oddaji BBC One Escape to the Country (Pobeg na podeželje).

Trdi, da je bil odpuščen zaradi diagnoze

Bolezen so mu diagnosticirali avgusta 2020, potem ko se mu je med vožnjo zameglil vid. Serija testov je kmalu potrdila, da ima raka na pljučih. Svojo bitko z rakom je Irwin sprva skrival, a potem, kar se mu je zgodilo, se je odločil javno spregovoriti.

“Moj nastop v javnosti je bolj namenjen izobraževanju tistih, ki so zdravi. Obravnavajte nas normalno. Obravnavajte nas spoštljivo,” je dejal.

Kmalu zatem je obtožil producente oddaje A Place In The Sun, da so ga odpustili, potem ko jim je povedal za svojo diagnozo. Irwin je za The Sun povedal, da ga je produkcijska hiša Freeform Productions, ki je ena vodilnih regionalnih produkcijskih podjetij v Združenem kraljestvu, plačala za preostanek sezone, pogodbe pa mu niso želeli podaljšati. "Ta poteza je bila res nizka," je dejal o razrešitvi in dodal: "Če hočemo in lahko delamo, nas pustite. Ne odločajte namesto nas, ravnajte normalno z nami, ni čudno, da ljudje zaradi takšne obravnave, kot se je zgodila meni, skrivajo bolezen.” 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonnie Irwin (@jonnieirwintv)

“Moji otroci so majhni, ne bodo se me spomnili”

Irwin, ki žal izgublja boj z boleznijo, ima z ženo Jessico triletnega sina Rexa ter dveletna dvojčka Rafa in Cormaca. Pravi, da se je ženi opravičil, ker jo bo moral zapustiti ter da je popolnoma osredotočen na družino.

“Želim si ustvariti čudovite skupne trenutke, morda se bodo otroci nekoč spomnili, da je bilo njihovo otroštvo lepo."

Izrazil je tudi obžalovanje, ker si ni v preteklosti uredil zdravstvenega kritja za "kritične bolezni" in zavarovanja za "končno diagnozo".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol