19. 6. 2022, 13:37 | Vir: STA

Težave za zabaviščni park, ki je med Slovenci izredno priljubljen: "Obžalujemo razočaranje nad razmerami."

Profimedia

Obiskovalci so nad novico razočarani, predstavniki parka pa skušajo zadrego pojasniti s trenutno slabimi razmerami.  

V italijanskem zabaviščnem parku Gardaland se soočajo s pomanjkanjem sezonskih delavcev, zato so bili prisiljeni sprejeti odločitev, da se bo del parka poslej zapiral že ob 19. in ne ob 23. uri kot doslej.

V italijanskem turizmu in gostinstvu sicer primanjkuje okoli 350.000 sezonskih delavcev.

"Obžalujemo razočaranje nad trenutnimi razmerami in upamo, da bomo čim prej našli rešitev," je zapisano v izjavi upravljavca zabaviščnega parka ob Gardskem jezeru. Ko bodo zaposlili potrebno število ljudi, bodo postopno odpirali zaprte atrakcije, so napovedali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gardaland (@gardaland)

Največji zabaviščni in tematski park v Italiji stoji ob Gardskem jezeru na severu države in obsega 200.000 kvadratnih metrov. Pred pandemijo covida-19 ga je letno obiskalo 2,7 milijona ljudi.

Pomanjkanje kadra

Nad pomanjkanjem ustreznega kadra se pritožujejo tudi italijanski hotelirji, saj številnim primanjkuje tretjina potrebnega kadra.

"Zaradi pandemije gostinstvo in turizem nista mogla zagotoviti minimalne stabilnosti, kot je bila včasih, zato so zaposleni poiskali druge službe. Zaposlili so se kot kurirji, gradbeni delavci, skladiščniki in vozniki," je povedal Paolo Manca, podpredsednik glavne podjetniške organizacije v italijanskem turistično-gostinskem sektorju Federalberghi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.