10. 7. 2023, 10:56

Nov nevarni TikTok izziv, ki se po spletu širi to poletje, že zahteval štiri smrtne žrtve

Profimedia

Na socialnem omrežju TikTok se je začel širiti nov "izziv", ki se morda zdi nedolžen, a je v resnici tako zelo nevaren, da je zahteval že štiri žrtve. 

S prihodom toplejših dni se je povečala priljubljenost vodnih aktivnosti, posledično pa smo priča tudi novim podvigom, s katerim iskalci pozornosti na socialnih omrežjih poskušajo pridobiti sledilce in spletno slavo. 

Med takšnimi podvigi se je začel širiti tudi nevaren TikTok trend, kjer se ljudje snemajo, kako skačejo z drvečih čolnov in gliserjev. Kar se na prvi pogled lahko zdi kot duhovit trik, saj vendarle pristanemo v vodi, pa je v resnici zelo nevaren podvig, saj skok iz premikajočega čolna ustvarja precej drugačne pogoje.

Jim Dennis iz reševalne ekipe v Childersburgu, je za ABC 7 povedal: "Vse štiri žrtve, ki so skočile iz drvečega čolna, so si ob padcu v vodo zlomile vrat. Smrt je bila takojšnja." Ob tem je še dodal: "Mislim, da ko ljudje vedo, da jih nekdo snema, bodo raje naredili nekaj neumnega, ker se hočejo pokazati pred svojimi prijatelji in pred sledilci na družbenih omrežjih."

Reševalne ekipe poročajo, da ta izziv ni pritegnil le mladine, ampak da se ga lotevajo TikTokerji vseh starosti. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord