14. 4. 2022, 13:06 | Vir: STA

Vesela novica iz živalskega vrta: to je pravi čudež!

Profimedia

Veliko prostoživečih živalskih vrst je tik pred pragom naravnega izumrtja in tudi on spada med njih. Veselje zaradi novega prebivalca je zato nepopisno!

Novica, da imajo v živalskem vrtu na indonezijskem otoku Bali novega prebivalca, je obkrožila svet! Sumatrski slon, ki velja za najmanjšo podvrsto azijskega slona, je res izjemno redka vrsta. Če je pred dvema desetletjema na otoku živelo okrog 50.000 sumatrskih slonov, danes ocenjujejo, da se njihovo število giblje okrog 2000.

Še vedno pod veterinarskim nadzorom

Čeprav imajo v parku slone od leta 2011, jim doslej še ni uspelo vzrediti naraščaja. Vse do zdaj, ko so javnosti končno lahko predstavili prvega slonjega mladiča iz družine kritično ogroženih slonov.

Profimedia

Mladiček in mama se dobro počutita, a še vedno ju spremlja ekipa veterinarjev, so sporočili. Ob tem so dodali, da se mladiček še hrani pri svoji 39-letni mami, med drugim ga hranijo tudi s sojo in raznolikim sadjem. 

Ključni za naš ekosistem

Življenje na našem planetu je v marsičem odvisno tudi od slonov, saj so ti ključni za ravnovesje v ekosistemu. Če izginejo, to zadeva vse nas. Sloni namreč vzdržujejo 'infrastrukturo' deževnega gozda, s čimer se spodbuja proizvodnja kisika.

 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec