Uredništvo | 28. 8. 2023, 09:26

Neverjetno: na poti v pekarno ujel deklico, ki je padla iz petega nadstropja

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Bankir Mattia Aguzzi se je skupaj s svojo partnerko v soboto dopoldan odpravil do pekarne, ko sta naenkrat zaslišala kričanje.

Iz Italije prihaja osupljiva zgodba. Nič hudega sluteč sprehajalec v Torinu si ni niti predstavljal, da bo ta dan nekomu rešil življenje. Bankir Mattia Aguzzi se je skupaj s svojo partnerko v soboto dopoldan odpravil do pekarne, ko sta naenkrat zaslišala kričanje. Na pomoč je vpil moški, ki je želel opozoriti na deklico, ki se je nevarno nagibala čez balkonsko ograjo v petem nadstropju večstanovanjske hiše. 

"Deklica se je vse bolj nagibala čez rob, držala se je samo še s rokama, noge pa so bile v zraku," je prizor opisal Aguzzi. Triletnico je na nevarnost poskušal opozoriti tudi sam, a ga ni slišala, zato se je postavil pod balkon, če bi slučajno padla. 

"Stopil sem na pot, zaprl oči in upal, da bo vse v redu. Ublažil sem padec, čeprav sva oba padla na tla," je opisal. Takoj po padcu je bila deklica tiho, zato je Aguzzija zaskrbelo. Nato pa je začela jokati. "Kar oddahnil sem si od olajšanja,"  je še dodal

Po padcu sta bila dekličina starša šokirana. Skupaj so jih pripeljali v bolnišnico, kjer triletnica okreva, poroča Vanity Fair

Junaško in plemenito dejanje

Očividci in starši so bili nad junaškim dejanjem navdušeni, prav tako pa je bil navdušen tudi župan mesta Stefano Lo Russo. "Dejanje je junaško in plemenito," je zapisal v objavi na Facebooku. Medtem, ko italijanska policija okoliščine padca še preiskuje, pa želijo mnogi njegovo hrabro dejanje nagraditi, saj je ob reševanju otroka tvegal svoje življenje. Poslanka Camilla Laureti je izrazila upanje, da bi Aguzzi prejel državno medaljo za hrabrost, njegovo dejanje pa je izpostavila tudi premierka Georgia Meloni.  

"Vse sem naredil po instinktu. Nisem razmišljal o ničemer in poskušal sem narediti tisto, kar je bilo treba. Vsekakor pa mi nihče ne bo več rekel, da bi bilo dobro, če malo shujšam," pravi 37-letnik in dodaja, da medalje ne potrebuje.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol