R. K. | 24. 7. 2023, 19:55

Znane šokantne podrobnosti o nesreči na Brionih, v kateri je umrl dveletni otrok (poškodovana tudi njegova noseča mama)

Profimedia

Po prvih podatkih, naj bi se otrok mami iztrgal iz rok in stekel pred avto, ona pa mu je v paniki sledila.

Na dan prihajajo nekatere podrobnosti o hudi nedeljski nesreči na Brionih, v kateri je življenje izgubil dveletni otrok. Priče dogodka so povedale, da se je otrok iztrgal mami in stekel pod kolesa vozila, ki ga je vozil čuvaj nacionalnega parka. V nesreči se je huje poškodovala tudi otrokova mati, ki je stekla za njim in ga poskušala ujeti. Kako natančno je do nesreče prišlo, policija še preiskuje. Da pa bi bila stvar še hujša, se je razvedelo še, da je čuvaj parka, ki je sedel za volanom, pred dvema letoma v prometni nesreči izgubil hčerko, poroča Dnevnik.hr.

V nacionalnem parku nesrečo potrdili

Z istrske policijske uprave so zaenkrat sporočili, da je 51-letni voznik z avtomobilom puljskih registrskih oznak vozil po cesti na Velikem Brijunu proti cerkvi sv. Germana, nato pa v nekem trenutku iz še neznanega razloga zbil 36-letno državljanko Poljske in njenega otroka, ki sta prečkala cesto. Oba so hudo poškodovana oskrbeli v puljski bolnišnici, od koder pa so policisti danes zjutraj prejeli obvestilo, da je otrok umrl.

Šokirani predstavniki Nacionalnega parka Brioni so potrdili, da je avto vozil njihov čuvaj oziroma nadzornik. "Naši čuvaji imajo avtomobile, ki jih običajno uporabljajo za nadzor in obhod otoka, da bi poskrbeli za varnost. Nesreča se je zgodila v bližini kavarne Školjka, kjer sicer ni možno voziti hitro. Vsi v Nacionalnem parku Brioni smo šokirani nad tem dogodkom," je tiskovna predstavnica parka Reanna Brajković Relić povedala za omenjeni medij.

Profimedia

Po neuradih podatkih naj bi si 36-letica v nesreči zlomila ključnico, a je zunaj življenjske ogroženosti. Prav tako je zunaj življnejske ogroženosti njen nerojeni otrok - bila naj bi namreč noseča

Otrokova starša po dogodku v šoku

Priče, ki so bile v času nesreče v bližini, so dejale, da so slišale vpitje in takoj odhitele na kraj dogodka. "Otroka smo našli na tleh za avtomobilom, voznik je kričal, da je priletel na cesto in da misli, da ga je povozil," je dogodek opisala očividka, ki ni želela biti imenovana. Dodala je, da se bil otrok po nesreči videti, kot da bi ga nekdo skotalil po asfaltu in se ni premikal. "Potem je prijatelj začel izvajati masažo srca in umetno dihanje ter ga po minuti ali dveh oživil." Otroka so nato po priporočilu reševalcev nemudoma odpeljali na kopno.

Profimedia

Očividka je ob tem sicer poudarila, da je v času nesreče ni bilo na kraju dogodka in ne ve, ali je otrok res stekel na cesto. Mati, ki je bila po dogodku v šoku, je imela po njenih besedah hude poškodbe roke in ramena. Prav tako pa je bil v šoku tudi otrokov oče, ki se je po nesreči dobesedno metal po tleh in kričal. Dodala je, da je bil tudi voznik videti zelo pretresen, pomagal je pri prevozu, kasneje pa se je na tja vrnil s policijo, piše Dnevnik.hr.

Uradna izjava Nacionalnega parka Brioni

Obžalovanje dogodka so v uradnem odzivu za javnost izrazili tudi v Nacionalnem parku Brioni: "Javni zavod NP Brioni v imenu vseh zaposlenih in v.d. direktorja Eduarda Kolića izraža iskreno obžalovanje in sožalje ob včerajšnjem tragičnem dogodku na otoku Veliki Brijun. Globoko pretreseni izrekamo najgloblje sožalje in vso podporo, z družino umrlega dečka in poškodovano materjo iskreno sočustvujemo," so zapisali.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Ob tem so se medijem zahvalili za razumevanje, saj želijo družini v teh težkih časih zagotoviti vso podporo in mir in poudarili, da so na voljo za vse dodatne informacije, ravno tako pa so v celoti na voljo tudi družini pokojnega dečka.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord