R.S. | 5. 11. 2022, 15:03 | Vir: STA

Tragedija: v helikopterski nesreči v Italiji umrla slovenska družina, med žrtvami tudi 13-letna deklica

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Helikopter je davi vzletel z otoka Tremiti, nato pa izginil z radarjev. Po poročanju italijanskih medijev so življenje izgubili štirje Slovenci.

V nesreči helikopterja na jugu Italije so umrli štirje Slovenci. Gre za člane iste družine, med njimi je tudi 13-letno dekle. V nesreči so umrle še tri osebe, zdravnik in dva pilota, še poroča Ansa.

Stik s helikopterjem so izgubili okoli 10.30, ko je letel med krajema Apricena in San Severo. V tem času je bilo vreme na območju slabo, tudi vidljivost je bila slaba. La Repubblica poroča, da so razbitine helikopterja našli malo pred 14. uro na območju Apulije. Gre sicer za helikopter, ki je zagotavljal redno povezavo med Tremitskim otočje in kopnim.

Družina iz Ljubljane je po poročanju Anse v petek prišla na otok Tremiti in bi se morala še isti večer vrniti v Foggio, a so zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložili na danes.

Trenutno poteka obsežna preiskava, v kateri sodeluje več kot 40 pripadnikov vojaškega osebja, območje še vedno preletavajo trije helikopterji karabinjerjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.