D. D. | 11. 7. 2023, 08:45

Mama in oče dečka, ubitega v šoli, objavila njegov čustveni zapis: "Najini zlomljeni srci se spet lomita ..."

A.M./ATA Images /PIXSELL

Nagrajeni esej v beograjskem masakru preminulega Andrije razkriva njegove sanje in hrepenenje po uspehu v glasbenem svetu.

Andrija, 14-letni deček, je umrl 3. maja letos v grozovitem zločinu, ki ga je zagrešil komaj 13-letni fant iz Beograda. Ta je pograbil za orožje in na osnovni šoli Vladimirja Ribnikarja, ki jo je obiskoval tudi sam, ubil devet vrstnikov in šolskega hišnika.

Mladi Andrija je bil izredno nadarjen, malo pred usodnim dnem je napisal esej, ki je bil celo nagrajen. Njegova starša sta se zdaj odločila objaviti nagrajeno delo. "V tej najini tragediji in bolečini, ki ne bo nikoli izginila, morava z vami deliti nekaj lepega, a tako bolečega, da se najini zlomljeni srci spet lomita," sta zapisala na Facebooku.

Esej z naslovom Nov začetek govori o njegovih sanjah. Andrija, ki je bil izredno nadarjen glasbenik, si je močno želel, da bi mu na tej poti uspelo in da bi lahko sodeloval z velikimi imeni glasbenega sveta.

Beograd je v zadnjem času pretresalo več napadov v onosvnih šolah. (Fotografija je simbolična)

Beograd je v zadnjem času pretresalo več napadov v onosvnih šolah. (Fotografija je simbolična)

Profimedia

Velike sanje

"Vsi imamo neke nove začetke. Za nekatere so novi začetki ovira v življenju, za nekatere so novi začetki novi izzivi, vznemirljive dogodivščine, življenjski cilj ... Lahko je to začetek šole, selitev, pa tudi nova simpatija. Nov začetek zame predstavlja prihodnje izobraževanje v tujini," je zapisal Andrija, ki je s šestimi leti vstopil v glasbeno šolo. Ker je bil nadarjen, so mu svetovali študij na eni od prestižnih akademij, piše Dnevnik.hr. 

"Na akademiji bom spoznal še druge nadarjene glasbenike, s katerimi bom skupaj igral. Upam, da bom imel priložnost spoznati svetovno znane pianiste, kot so Lang Lang, Ivo Pogorelić, Jevgenij Kissin ... Toda prestižne akademije zahtevajo tudi velike finančne vložke in upam, da bom dovolj dober, da si bom zaslužil štipendijo. Sanjam velike sanje in upam, da jih bom nekega dne uresničil. Mogoče zdaj mislite, da se samo slepim in da so moje sanje nedosegljive, ampak jaz verjamem, da s talentom in trdim delom nemogoče ne obstaja." je zaključil Andrija svoj esej, s katerim je osvojil drugo mesto.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol