A. B./STA | 7. 12. 2022, 11:00

Trčila dva vlaka, zaradi nesreče kar 150 potnikov poškodovanih

Twitter/OsintTV/Russian TV/fotomontaža

Eden izmed potnikov je po nesreči povedal, da je bil vagon, v katerem je bil, nasičen z ljudmi.  

V trčenju dveh vlakov na obrobju Barcelone je bilo danes poškodovanih več kot 150 potnikov, so sporočile reševalne službe. Tri osebe so odpeljali v bolnišnico, večina pa je utrpela le lažje poškodbe, poroča katalonska tiskovna agencija CatalanNews. 

Lokalni mediji so poročali, da sta vlaka vozila v isti smeri in da sta trčila, ko je eden od njiju stal na postaji, poroča BBC. 

Kaj se je zgodilo? 

Nesreča se je zgodila ob 7.50 na postaji Montcada i Reixac - Manresa na obrobju Barcelone. Vlaka sta potovala v isto smer in sta trčila, ko je bil eden od njiju parkiran na postaji, poročanje lokalnih medijev povzema BBC.

Na kraj nesreče je hitro prispelo 18 reševalnih vozil, ki so poskrbeli za poškodovane potnike, in gasilci, ki so jim pomagali pri evakuaciji. Zaradi nesreče pa je bil na več progah za kratek čas prekinjen železniški promet, so sporočile španske železnice Renfe.

Ena od potnic je za časnik Ser Catalunya opisala trenutek trčenja in povedala, da je doživela "ogromen udarec" ter da so "ljudje kričali". Drugi potnik je za lokalno radijsko postajo RAC1 povedal, da je bil "vlak poln in moj vagon, ki je bil zadnji, je bil ob trčenju popolnoma poln".

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.