E. Č. | 22. 1. 2024, 12:21

Zlovešča napoved nove velike morije: svet bo v naslednjih petih letih padel v kremplje tretje svetovne vojne!

Profimedia

Bodo štiri države res napadle Evropo in sprožile novo veliko človeško morijo?

Človeštvo zre v oči tretji svetovni vojni, je s pretečo napovedjo postregel novinar Edward Lucas. Slednji trdi, da bodo Rusiji ob bok stopili Iran, Kitajska in Severna Koreja, kar bo vodilo do vsesplošnega oboroženega spopada po vsem planetu. Britanski novinar Edward Lucas, strokovnjak na področju varnosti in avtor več knjig, je prepričan, da bo do tretje svetovne vojne prišlo že v naslednjih petih letih. 

"Ne gre za ustrahovanje. Gre za opozorilo britanskega politika Granta Shappsa, ki je v svojem prvem večjem govoru kot obrambni minister napovedal, da prehajamo iz povojnega v predvojni svet," je dejal avtor knjige Nova hladna vojna: Putinova grožnja Rusiji in Zahodu.

Profimedia

Lucas opozarja, da smo trenutno priča vzponu Kitajske, ruskemu imperializmu, voditeljem Irana, ki se želijo znebiti ameriškega objema, množičnim pobojem v Izraelu in na območju Gaze ter latentnim terorističnim grožnjam. Novinar kot pomemben dejavnik omenja tudi velike spremembe v svetovnem gospodarstvu, do katerih prihaja do množičnih migracij.

Evropo že 30 let vodijo slabiči

"To je kombinacija, ki ustvarja najnevarnejše razmere od leta 1945. Preživeli smo hladno vojno in grožnjo jedrskega uničenja, vendar smo se v boju Vzhoda in Zahoda soočili z enim glavnim nasprotnikom. Sovjetska zveza je imela na razpolago gromozanski arzenal in se je vmešavala v politiko po vsem svetu, vendar so bili njeni cilji v osnovi racionalni, za razliko od ponorelih groženj z jedrsko eskalacijo, ki jih zdaj pogosto omenja Putinov režim, ali nihilističnih kultov smrti islamističnih skrajnežev," nadaljuje Edward Lucas, ki se boji za prihodnost stare celine, saj trdi, da evropske velesile že 30 let vodijo politični slabiči.

Profimedia

Lucas je med drugim zapisal, da je Amerika v vojaškem smislu nazadovala in da so bojda njeni voditelji evropskim kolegom že sporočili, "da če bo Evropa napadena, vam nikoli ne bomo pomagali in vas podprli".

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol