11. 7. 2022, 18:48 | Vir: STA

Trump se je na enem od svojih zborovanj spravil na Elona Muska

Profimedia

Nekdanji predsednik ZDA nadaljuje s političnimi shodi po državi, s katerimi tudi dobro zasluži. Za najcenejšo vstopnico morajo namreč njegovi podporniki odšteti skoraj 50 evrov. 

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je konec minulega tedna na enem od svojih zborovanj glavnega izvršnega direktorja Tesle Elona Muska označil za nakladača, ker je odstopil od nameravanega odkupa družbenega omrežja Twitter.

Profimedia

Je s tem odpovedana tudi Trumpova vrnitev na Twitter?

Trump po odhodu iz Bele hiše pred 18 meseci nadaljuje s svojimi političnimi zborovanji. Na enem od teh se je v soboto obregnil ob Muska zaradi njegove odločitve o odstopu od nakupa Twitterja.

Musk je namreč v preteklosti dejal, da bi Trumpu omogočil vrnitev na Twitter, potem ko so mu tam blokirali račun, ker je spodbujal privržence k napadu na kongres v Washingtonu 6. januarja lani.

Profimedia

Nekdanji predsednik bi v ZDA obnavljal svobodo govora

"Ena od najvišjih prioritet bodočega republikanskega kongresa bo zaustavitev levičarske cenzure in obnova svobode govora v Ameriki," je privržencem dejal Trump in jih pri tem povabil na svoje družbeno omrežje Truth, pri čemer se je obregnil tudi ob Muska.

"Elon ne bo kupil Twitterja. To ste že prej slišali od mene. Spravil se je v godljo. Neki dan je rekel, da ni nikoli volil republikanca. Meni je rekel, da je volil mene. Torej je še en nakladač in ne bo ga kupil. Morda bo kasneje. Kdo za vraga ve kaj se bo zgodilo? Ima precej gnilo pogodbo. Sem jo pogledal, ni dobra pogodba," je v značilnem slogu povedal Trump.

Profimedia

S Političnimi zborovanji tudi dobro služi

Za Trumpa ta zborovanja privržencev predstavljajo tudi dober posel. Za navadne oboževalce so namreč na voljo vstopnice v vrednosti okrog 50 dolarjev, tisti bližje odru, z možnostjo za fotografiranje s Trumpom, pa za vstopnico odštejejo tudi več tisoč dolarjev.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.