R. K. | 1. 6. 2023, 09:59

Tudi mnogi Slovenci razočarani: legendarna spletna stran čez noč nehala delovati (razlogi so skrb vzbujajoči)

Profimedia

Uporabnike zelo priljubljene spletne strani s torrenti je ob zadnjem obisku pričakalo žalostno obvestilo.

Na nas se je obrnila razočarana bralka, uporabnica priljubljene spletne strani s torrenti Rarbg.com, ki je morda še najbolj podobna našemu Partisu, in nas opozorila, da je spletno mesto po petnajstih letih nenadoma prenehalo delovati. Kot je dejala, ni mogla verjeti svojim očem, ko je prebrala razloge za ukinitev, ki so jih skrbniki spletne strani navedli.

Rarbg.com/posnetek zaslona

Na odločitev vplivala covid in vojna

"Obveščamo vas, da smo se odločili zapreti našo spletno stran," so uvodoma zapisali v obvestilu. V nadaljevanju so pojasnili, da sta bili zadnji dve leti zanje izredno težki: "Nekaj ljudi v naši ekipi je umrlo zaradi zapletov po covidu, drugi še vedno trpijo zaradi njegovih posledic - in niso zmožni za delo," so pojasnili šokiranim uporabnikom. Zapisali so še, da se nekateri člani njihove ekipe borijo tudi v vojni v Evropi - "na obeh straneh".

Veliki stroški zaradi inflacije

Drastično odločitev so sprejeli tudi zaradi drugih dejavnikov. Precej jih je prizadelo povišanje cen električne energije v evropskih podatkovnih centrih. "Inflacija onemogoča pokrivanje vsakodnevnih stroškov," so zapisali in dodali, da zato tega spletnega mesta ne morejo več voditi, ne da bi zaradi tega nastali visoki stroški, ki bi jih morali kriti iz lastnega žepa, česar glede na navedbe na spletni strani ne morejo več početi.

"Z glasovanjem smo se soglasno odločili, da tega ne moremo več početi. Žal nam je," so zaključili in se s temi besedami od številnih uporabnikov tudi dokončno poslovili.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol