J. B. | 27. 2. 2023, 12:32

Turčijo stresel nov močan potres: porušenih 22 objektov, 69 poškodovanih, ena oseba je izgubila življenje

Profimedia

Saj ni res, pa je! Državo, v kateri je nedolgo tega življenje izgubilo več kot 40.000 ljudi, je vnovič stresel močan potres.

Tla v Turčiji, ki jo je nedolgo tega prizadel uničujoč potres (ta je terjal več kot 40 tisoč življenj), so se v ponedeljek spet močno zatresla. Turčijo je prizadel potres z močjo 5,2 stopnje po Richterjevi lestvici, epicenter je bil na globini pet kilometrov, in sicer nedaleč stran od kraja Malatya. "Še kako smo ga čutili, zibali smo se sem in tja," je sporočil eden od očividcev. 

Kot poroča turška agencija Anadolu, je v potresu nastala precejšnja gmotna škoda. Vsaj 22 zgradb je porušenih, je razkril turški minister Mahmut Özer, poškodovanih je najmanj 69 oseb, ena je izgubila življenje.

Potres so čutili v Malatyi in v okoliških provincah, kot so Kahramanmaras, Gaziantep, Adıyaman in Sanliurfa. Tresenje tal je med ljudmi poskrbelo za paniko, številni so zapustili svoje domove, prestrašeni ljudje so se zbrali na mestnih trgih.

Iz ruševin potegnili pet oseb

"Vse naše ekipe so trenutno na terenu," je dodal Özer in pojasnil, da so iz ruševin za zdaj potegnili pet oseb. V prizadeto regijo so bile že napotene ekipe za iskanje in reševanje, policija, žandarmerija in medicinske ekipe.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord