D. D. | 2. 8. 2023, 14:36

Pravična kazen: turisti parkirali kar na obali, ko so se vrnili, pa ... šok! (FOTO)

Posnetek zaslona/Facebook/Prometne zgode i nezgode

Številni so prepričani, da so dobili, kar so si zaslužili, dogodek s hrvaškega morja pa še dodatno priča o tem, kako brezbrižno so se številni začeli obnašati do narave. Toda ta vse vrača z obrestmi ...

Svoj jeklene konjičke so parkirali kar na morski obali, toda ob tem so pozabili na zakonitosti narave. Prizor iz Solarisa pri Šibeniku je postal spletni hit, številni so prepričani, da je brezbrižne obiskovalce Jadranskega morja doletela zaslužena kazen.

"Naši gostje parkirajo ob oseki, a jih nato preseneti plima," piše ob objavi, ki je sprožila precej burne odzive. Avtomobili so, kot razkrivajo fotografije, deloma v morju, potem ko jih je nekaj ur pozneje dosegla oseka, odzivi uporabnikov družbenih omrežij pa so več kot predvidljivi: "Kako je sploh mogoče parkirati ob obali?" je komentiral uporabnik. Spet drugi se je pošalil: "Ko se želijo z avtom zapeljati v morje, to pričakovan epilog."

Nekdo je celo sarkastično zapisal, da so se turisti očitno spomnili novega trika, kako rezervirati svoje mesto na plaži. "Ljudje na plaže ne nosijo več brisač, zdaj si želijo svoj prostor ob morju zagotoviti kar z avtomobili! Kako nesramno!"

Hrvaški mediji medtem poročajo, da so takšnim prizorom priča vsako leto in da se bodo morali kopalci, ki si želijo parkirati čim bližje morju, počasi naučiti, da to morda vendarle ni najboljša ideja ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol