T. R. K. | 3. 4. 2024, 14:37

Počitniška nočna mora: križarka na oddaljenem otoku "pozabila" 8 potnikov (neverjetno, kako so se rešili)

Profimedia

Med potniki, ki so ostali na otoku, sta bili tudi nosečnica in 80-letnica.

Osem potnikov na luksuznem križarjenju je ostalo ujetih na afriškem otoku Sveti Tomaž in Princ (Sao Tome in Principe), potem ko je njhova ladja odplula brez njih. Turisti - šest iz ZDA in dva iz Avstralije - so bili posledično prisiljeni sami prepotovati več držav, ko so poskušali dohiteti ladjo! 

Skupina je bila na krovu ladje Norwegian Dawn družbe Norwegian Cruise Lane, ki je 20. marca odplula iz Cape Towna v Južni Afriki na 21-dnevno potovanje proti afriški obali. Križarjenje naj bi se končalo 10. aprila v Barceloni v Španiji. Vendar so se nekateri potniki 27. marca nekoliko zamujali z vrnitvijo na ladjo, saj so se tistega dne odpravili na zasebni izlet.

Profimedia

Njihov organizator izleta je kapitana križarke obvestil, da bodo zamudili na ladjo in tudi obalna straža jima je poskušala priskočiti na pomoč in ju poskušala spraviti na ladjo, vendar jim vkrcanja kljub temu niso dovolili. Zato je osem potnikov več dni ostalo ujetih na otoku, ki se nahaja okrog 300 kilometrov stran od nigerijske obale, in se soočalo z jezikovnimi ovirami, valutnimi težavami in zapleteno potjo, da bi se lahko vrnili na ladjo, poroča Skynews.

Pot nazaj do križarke je bila zelo težka 

Jill in Jay Campbell iz Južne Karoline sta za Skyjevo ameriško partnersko mrežo NBC News opisala težek proces, skozi katerega so morali, da bi se lahko vrnili nazaj na ladjo. "Uspelo nam je priti do turistične agencije, da smo lahko uredili let do naslednjega pristanišča," je dejal Campbellova. Ob tem je izpostavil: "Toda to je zelo težak proces - imaš opravka z več jeziki, jezikovnimi ovirami, različnimi valutami ... Iščeš nekoga, ki ima sploh dolarje, poskušaš doseči, da bi te agent razumel, kam želiš priti ... Ampak so bili prebivalci zelo prijazni in gostoljubni in so nam po najboljših močeh poskušali pomagati najti hotele."

Skupina se je dogovorila, da se bo križarjenju pridružila v Gambiji, vendar ladja zaradi slabih vremenskih razmer ni mogla varno zasidrati. Jill Campbell je povedala, da so v 48 urah prepotovali sedem držav, da so ladjo končno ujeli v Senegalu, poroča Skynews. 

Vendar sta zakonca povedala, da sta na tej točki razmišljala, ali si sploh želita vrniti na križarjenje, saj sta bila mnenja, da so na križarki pozabili na osnovno dolžnost skrbnega ravnanja do potnikov. Sicer so bili v skupini, ki jih je ladja "pozabila" na otoku, tudi noseča ženska in njen mož ter 80-letna ženska, ki so jo z ladje izkrcali zaradi zdravstvenih razlogov, da bi se lahko zdravila na otoku.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol