6. 4. 2022, 09:53 | Vir: STA

Twitter sporočil novico, ki je razveselila uporabnike

Profimedia

Novost bodo začeli testirati v prihodnjih mesecih. Kaj prinaša?

Ameriško družbeno omrežje Twitter bo kmalu začelo testirati gumb, ki bo uporabnikom omogočil urejanje njihovih objav oziroma tvitov. Za številne uporabnike to predstavlja prednost, saj lahko popravljajo ali dopolnijo svoje tvite. Drugi v tem vidijo slabost, saj so žaljivi tviti oziroma tviti, ki prejmejo veliko kritik, lahko na tak način izbrisani. 

Musk investiral skoraj tri milijarde evrov

Musk, sicer ustanovitelj podjetij Tesla in SpaceX, je postal lastnik 9,2-odstotnega deleža Twitterja, je v ponedeljek razkrila ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo. S skoraj tri milijarde evrov vredno investicijo je postal največji posamični delničar podjetja. Dan zatem so v Twitterju napovedali, da se Musk pridružuje njihovemu upravnemu odboru.

Še isti dan je Musk v zapisu na Twitterju svoje sledilce vprašal, ali so za uvedbo gumba, ki bi jim omogočil naknadno urejanje že objavljenih tvitov. Odgovorilo je več kot 4,4 milijona uporabnikov, od tega jih je več kot 73 odstotkov glasovalo za takšno rešitev.

"Ko že sprašujete ... da, od lani razvijamo možnost urejanja," je Twitter nato zapisal na svojem komunikacijskem kanalu. "Ne, te ideje nismo dobili iz spletne ankete," so še dodali.

Na voljo čez nekaj mesecev

Tehnološki velikan iz San Francisca je napovedal, da bo testiranje začel v prihodnjih mesecih in glede na izkušnje prilagodil končno rešitev. Sprva bo urejanje objav na voljo uporabnikom storitve Twitter Blue, ki za mesečno naročnino treh dolarjev omogoča dostop do posebnih vsebin in možnosti. Blue je na voljo uporabnikov Twitterjeve aplikacije v Avstraliji, Kanadi, Novi Zelandiji in ZDA.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord