R.S. | 27. 3. 2024, 15:44

Zvezdnik razkril, da so mu diagnosticirali raka (star je zgolj 32 let)

Profimedia

Novica ga je popolnoma šokirala. 

Tyler Blevins, priljubljeni youtuber, ki je javnosti bolj znan pod vzdevkom Ninja, je razkril, da so mu diagnosticirali kožnega raka. Novica ga je popolnoma šokirala. 32-letnik, ki mu na YouTubu sledi več kot 23 milijonov ljudi, je za diagnozo izvedel po letnem pregledu. Dermatolog je na njegovem stopalu našel znamenje, ki so mu ga preventivno odstranili, poroča The Sun. 

"Izkazalo se je, da gre za melanom, vendar so zdravniki optimistični, ker smo ga ujeli v zgodnji fazi," je sporočil na družbenem omrežju X. V bližini se je pojavila še ena temna pika, zato so naredili biopsijo ter odstranili večje območje okoli melanoma.

O kožnem raku

Kožni rak je najpogostejši rak pri ljudeh, opozarja Onkološki inštitut. Delimo ga na melanomskega in nemelanomskega. Maligni melanom se lahko pojavi v številnih organih, najpogosteje na koži. Prvi znaki melanoma so običajno sprememba velikosti, oblike ali barve kožnega znamenja. 

Sumljiva znamenja so tista, ki so nesimetrična in nepravilne oblike, z nepravilnimi, zabrisanimi robovi, neenakomerno obarvana ali večbarvna, večja od 6 mm in nad nivojem kože. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol