K. Ž. | 21. 11. 2023, 09:06

Drama v bolnišnici: ženska se je preoblekla v zdravnico in ugrabila dojenčka (a za tem tiči žalostna zgodba)

Profimedia

V eni izmed bolnišnic v nemškem Hamburgu je ženska, preoblečena v zdravnico, ugrabila pet tednov starega otroka.

Dramatična noč za mamo v bolnišnici Helios Mariahilf v okrožju Harburg v nemškem Hamburgu. Dva dneva je bila v bolnišnici s svojo pet tednov staro hčerko, ki je imela visoko vročino. A nikoli ni pričakovala, kaj se ji bo zgodilo.

Novopečeni mamici se je svet skoraj podrl. Okoli 19.45 je bila mama z dojenčkom na pregledu, ko je k njej pristopila 18-letna Bolgarka, oblečena v zdravniško haljo. 18-letnica je mami povedala, da jo na recepciji bolnišnice čaka paket, ki ga lahko le ona prevzame. Na videz prijazna zdravnica je mami nato ponudila, da ona medtem popazi na otroka. Ko pa je mama odkrila, da gre za laž, pa je bilo že prepozno. Ženska je namreč z otrokom že izginila.

Profimedia

Šokirana mama je nemudoma poklicala policijo, ki je sprožila obsežno iskalno akcijo. Vpoklicane so bili vse hamburške policijske enote, v pripravljenosti pa je bila tudi specialna enota, poroča časnik Bild.

Nato pa nenavaden preobrat. Pred vrati bolnišnice sta se zbrali dve veliki družini, skupno naj bi bilo tam okoli 40 ljudi. Člani družine so se sprli in drug drugega obtoževali, da so oni ugrabili otroka. Policistom je naposled le uspelo umiriti situacijo.

Po eni uri se je mlada ugrabiteljica v spremstvu brata vrnila z nepoškodovanim dojenčkom ter ga predala bolnišničnemu osebju. Pred kratkim naj bi Bolgarka doživela splav. 18-letnico so začasno pridržali. Preiskujejo jo zaradi suma ugrabitve mladoletne osebe. Po poročanju policije naj bi se 18-letnica v času ugrabitve nahajala v psihiatrični ustanovi, iz katere je odšla.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord