6. 1. 2024, 13:37 | Vir: STA

Ukrajina uničila ruski poveljniški center na Krimu

Profimedia

Ukrajinska vojska je danes sporočila, da je v nočnem raketnem napadu uničila ruski poveljniški center na letališču Saki na polotoku Krim, ki si ga je leta 2014 priključila Rusija. Rusko obrambno ministrstvo pa je poročalo o sestrelitvi ukrajinskih raket nad Krimom.

"Letališče Saki: vsi cilji so bili zadeti," je po poročanju ukrajinskih medijev danes dejal poveljnik ukrajinskih zračnih sil Mikola Oleščuk. Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da je njihov sistem zračne obrambe na Krimu ponoči sestrelil štiri ukrajinske rakete. Teh poročil po poročanju nemške tiskovne agencije dpa ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Do ukrajinskega napada je prišlo dan po tistem, ko je Rusija zatrdila, da je nad Krimom sestrelila 36 ukrajinskih dronov.

Profimedia

Ukrajina je od začetka ruske agresije februarja lani večkrat izvedla napade na ruske vojaške cilje na Krimu in pri tem poškodovala ali uničila ruske vojaške objekte. Ukrajinske sile so med drugim z raketami zadele oporišče ruske črnomorske flote na Krimu, uničile pa naj bi tudi poveljniško ladjo črnomorske flote, raketno križarko Moskva, in nazadnje desantno ladjo Novočerkask.

Tako ukrajinska kot ruska stran sta v preteklih dneh okrepili napade, medtem ko ruska agresija na Ukrajino traja že skoraj dve leti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol