8. 4. 2024, 11:05 | Vir: STA

Rusi znova napadli Zaporožje: naseljena območja zadeli kar 357-krat, tarča je bila celo nuklearna elektrarna

Profimedia

Odgovornost za napad na nuklearko obe strani pripisujeta druga drugi.

V ruskih topniških napadih v regiji Zaporožje so bili danes ubiti trije ljudje, so sporočile lokalne ukrajinske oblasti. Današnji napad sledi nemirni nedelji, ko so o obstreljevanju poročali z obeh strani fronte v delno zasedeni regiji na jugu Ukrajine.

Tri osebe so bile ubite, še tri pa ranjene, je danes na družbenih omrežjih zapisal guverner Zaporožja Ivan Federov. Po njegovih navedbah so ruske sile v Zaporožju v 24 urah naseljena območja zadele 357-krat, v enem od teh napadov pa so že v nedeljo umrli trije ljudje.

Profimedia

Napadena tudi jedrska elektrarna

Prav tako v nedeljo pa je bila tarča napada zaporoška nuklearka, pri čemer strani odgovornost pripisujeta druga drugi. Ta jedrska elektrarna je, tako kot velik del regije, pod rusko zasedbo od leta 2022. Napad z droni je potrdila tudi Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) in dodala, da jedrska varnost sicer ni ogrožena.

Ponoči je bila nato znova dejavna tudi ukrajinska zračna obramba, ki je po navedbah vojske prestregla 17 od skupno 24 ruskih brezpilotnikov nad več regijami. V napadih je nastalo nekaj gmotne škode na jugu države, o žrtvah pristojni niso poročali.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol