K. Ž. | 8. 12. 2023, 22:10

Zaradi kosa zemljišča moški s krampom brutalno umoril bivšega politika

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Bivši politik je bil več dni prijavljen kot pogrešan, dokler policija ni odkrila njegova trupla.

Avstrijo pretresa novica o brutalnem umoru dolgoletnega politika, ki je deloval na Tirolskem. Na spletni strani občine Völs, ki se nahaja v bližini Innsbrucka, se tako zdaj mesto poslavlja od dolgoletnega podžupana ter nadomestnega občinskega svetnika za področje urejanja prostora, gradbenih del in občinskih stavb. Do umora Walterja Kathreina je privedel njegov položaj v občinskem svetu.

Preberite še:

Kaj se je zgodilo?

Po besedah preiskovalca so truplo pokojnega 75-letnega politika našli v prazni stavbi. Policija je prav tako že aretirala glavnega osumljenca, ki je trenutno v priporu, poroča avstrijski portal oe24.

Moški z imenom Hansjörg naj bi upokojenega župana v eni izmed njegovih hiš brutalno napadel s krampom ter ga dobesedno razklal, da sprva identifikacija žrtve ni bila mogoče. Žrtev je bila več dni pogrešana, njegovo truplo pa so odkrili šele potem, ko se je 51-napadalec zaupal znancu, ta pa je o krvavem zločinu obvestil policijo.

Prijeti osumljenec sicer sprva ni želel podati nobene izjave, nato pa se je še pred sodnikom zavil v molk. Kot se je izkazalo, moški, ki je bil v resnici milijonar, ni bil zadovoljen z nepremičninskimi posli, ki jih je v preteklosti sklepal z občino Völs. Natančneje naj bi šlo za 800 kvadratnih metrov zemljišča, ki je bilo prodanih investitorju.

Zaradi tega razloga naj bi se nato spravil na upokojenega politika. Zaradi možne neprištevnosti je moški začasno nameščen v forenzično terapevtskem centru, še poroča omenjeni portal.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol